Hétvégén országszerte kellemes, meleg időjárásra, sok napsütésre lehet készülni, a záporoktól, zivataroktól azonban nem szabadulunk meg teljesen.

Szombat reggel még sok felhő lesz a Dunántúlon és néhol eső, zápor is lehet, de napközben már itt is túlnyomóan napos lesz az idő.

A megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan, főként a Dunától keletre alakulhat ki zápor, helyenként zivatar. A Dunántúlon lehet kicsit szelesebb az idő. A csúcshőmérséklet 22-27 fok között fog alakulni.

Vasárnap fátyolok és gomolyfelhők zavarhatják a napsütést. Megélénkül a délies szél, így ismét kora nyárias tartományban alakulhatnak a maximumok: délen, délkeleten 27-28 fokig melegszik a levegő.

Csak a záporok, zivatarok tehetik átmenetileg hűvösebbé, fülledtebbé a levegőt, melyek elsősorban északon, valamint a középső és délkeleti tájakon pattanhatnak ki nagyobb számban.

Bátran lehet tehát túrát, kerti grillezést és más szabadtéri programokat tervezni, ugyanakkor lesz rá esély, hogy egy-egy zápor, zivatar ha rövid időre is, de keresztbe húzza számításainkat – adott előrejelzést az Időkép.