Cseh Katalin: Miért lenne vége a Momentumnak?

Cseh Katalin: Miért lenne vége a Momentumnak?

Cseh Katalin (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

 

– Nincs B tervem. Egy választásnak nem lehet úgy nekimenni, hogy mi lesz, ha elveszítem. Én büszke vagyok a munkánkra, bízom a sikerben – többek közt erről beszélt a Magyar Hangnak adott interjújában Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti képviselője, aki második a párt EP-listáján. A politikust többek közt a párt számára lesújtó mérésekről is kérdeztük, ám szerinte más kutatások éppen azt bizonyítják, szó sincs megszűnésről.

Arra, hogy mit rontott el a Momentum vezetése, hogy nem a pártot mérik most huszonvalahány százalékra, hanem Magyar Pétert, azt mondta: nyilván ők is hibáztak sokat, de mindent a legjobb szándékkal csináltak, „a változás reménye lebegett a szemünk előtt”. – A tagjaink és az aktivistáink is olyan helyzetben próbálnak érvényesülni a településeken, amikor tudják, hogy bármikor utánuk nyúlhatnak – tette hozzá. Szerinte a Momentum számára sosem volt könnyű egyik választás sem, mindig minden egyes szavazatért meg kellett dolgozniuk. – 2019-ben senki sem gondolta volna, hogy akár egy mandátumot is szerzünk. Én hiszem, hogy a közösségünk a mostani akadályt is venni fogja – vélte.

• De mit gondol Magyar Péterről?
• Sértő-e a Momentumnak, hogy lemaradt a kormány új „Brüsszel alázatos szolgáit” bemutató plakátjáról? Hiszen így láthatóan nem őket tartja a hatalom az igazi ellenfélnek.
• Mit gondol a háborúról és a migrációs helyzet kezeléséről?
• Hányasra értékeli a saját munkáját?

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 8-ig kapható 2024/18. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!

Címkék: Momentum, Cseh Katalin