Drága mulatság a Balatonnál lakni, mutatjuk miért

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: míg Balatonfüreden átlagosan 1,18 millió forint a négyzetméterenkénti ár, Balatonakarattyán már átlagosan 3,2 millió forintért kínálják a fejlesztők az új építésű lakások négyzetméterét - közölte az Otthon Centrum csütörtökön az MTI-vel.

Drága mulatság a Balatonnál lakni, mutatjuk miért

A közlemény idézte Kosztolánczy Györgyöt, az Otthon Centrum vezérigazgatóját, aki elmondta, jellemzően az ingatlan vízparttól, illetve fővárostól való távolsága a két legmeghatározóbb tényező az árák alakulásában.

A legnépszerűbb magyarországi nyaralóövezetben 65 projektben 2500 lakás épül, ezeknek nagyjából a fele érhető el jelenleg. A projektek kínálati fajlagos átlagára 1,81 millió forint négyzetméterenként - ismertette a cég vezérigazgatója, aki arról is beszámolt, hogy a projektszámok ugyan megegyeznek az előző negyedéves értékkel, ám jelenleg 7 százalékkal kevesebb lakás épül.

Kiemelték, hogy a legtöbb projekt és lakás Siófokon épül, ahol 19 projektben 740 lakás kivitelezése kezdődött el. A tópart legnagyobb városában átlagosan 2,1 millió forintért kínálják az új lakások négyzetméterét, ami 2,8 százalékkal múlja felül az előző negyedéves értéket.

Siófok után kilenc projekttel Balatonlelle következik, míg Balatonfüreden, Balatonszemesen, Keszthelyen és Zamárdiban négy-négy projekt van folyamatban.

Balatonszemesen körülbelül 350, Keszthelyen 263, Balatonlellén pedig 218 új lakás épül - tették hozzá.

Kosztolánczy György arra is felhívta a figyelmet, hogy a legolcsóbb és a legdrágább település átlagos kínálati négyzetméterára között háromszoros a különbség: A legolcsóbb város Balatonfüred 1,18 millió forinttal, amelyet Badacsonytomaj 1,2, Fonyód 1,44 millió forinttal követ. A tópart legdrágább települése Balatonakarattya, ahol az új építésű lakások négyzetméterét átlagosan 3,2 millió forintért kínálják a fejlesztők. A második helyen Zamárdi, a harmadikon Alsóörs áll, a településeken az új építésű lakások átlagos négyzetméterára 2,24 millió, illetve 2,14 millió forintot tesz ki.

A Mol és a Magyar Telekom húzta pluszba a BUX-ot

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,95 pontos, 0,13 százalékos emelkedéssel, 67 957,08 ponton zárt szerdán.
2024. 05. 22. 19:00
Megosztás:

Újdonságok a Művészetek Völgye fesztiválon 2024-ben

Ezúttal sem maradunk újdonságok nélkül, hiszen több új helyszín, szakmai partner is csatlakozott az idei fesztiválhoz.
2024. 05. 22. 18:30
Megosztás:

Közel a jegybanki célszinthez a brit infláció

A Bank of England 2 százalékos célszintjének közelébe lassult a brit infláció éves üteme áprilisban. A csökkenés mértéke ugyanakkor kisebb volt a vártnál.
2024. 05. 22. 18:00
Megosztás:

Nőtt az eladott új autók száma az Európai Unióban előző hónapban

Nőtt a forgalomba helyezett új autók száma áprilisban az egy évvel korábbihoz képest az Európai Unióban az európai autógyártók szakmai képviseleti szervezete, az ACEA honlapjára szerdán fölkerült adatok szerint.
2024. 05. 22. 17:30
Megosztás:

Húsz év után először emelik meg év közben a pályahasználati díjat

Év közben, szeptember 1-től emelik több mint 14 százalékkal a folyamatosan romló állapotú magyar vasúti pálya használatáért fizetendő díjat, az elmúlt 20 évben nem fordult elő év közbeni díjemelés - hívta fel a figyelmet szerdai közleményében a Hungrail Magyar Vasúti Egyesület.
2024. 05. 22. 17:00
Megosztás:

Éves szinten növekedés az új autó eladásokban

Az új gépjármű eladások 13,7 százalékkal, míg azon belül az elektromos gépkocsik értékesítése 14,8 százalékkal bővült áprilisban az EU-ban.
2024. 05. 22. 16:30
Megosztás:

Idén tarolt a Székelyföld

Több kategóriában is székelyföldi nyertese van Romániában az Év úti célja 2024 című turisztikai seregszemlének, amelynek díjait kedd este osztották ki a bukaresti Ateneul Roman hangversenyteremben rendezett gálán.
2024. 05. 22. 16:00
Megosztás:

Bukaresten nyílt az Amazon következő videójáték-fejlesztő stúdiója

Bukarestben nyitott videójáték-fejlesztő stúdiót az Amazon. Ezt maga az amerikai vállalat közölte kedden.
2024. 05. 22. 15:30
Megosztás:

Az Antenna Hungária holding társaságként működik tovább

Az Antenna Hungária Zrt.-ből az infrastruktúra és a kereskedelmi egységek is leválnak, ezzel külön vállalatokban működnek tovább a kereskedelmi, valamint az infrastruktúra divíziók, míg az Antenna Hungária Zrt. holding társaságként működik tovább - közölte a 4iG kedden a tőzsde honlapján.
2024. 05. 22. 15:00
Megosztás:

Kibocsátották a kolozsvári metróvonal építési engedélyét

Kibocsátotta a kolozsvári metróvonal építési engedélyét a Kolozs megyei önkormányzat kedden - írta a megyei közgyűlés közleményére hivatkozva az Agerpres.
2024. 05. 22. 14:30
Megosztás:

Pályázat indul hátrányos helyzetűek szakmatanulására

Szakképzési centrumok számára pályázati lehetőség nyílik 23 milliárd forintos keretösszeggel, hátrányos helyzetben lévők szakmatanulásának elősegítésére és rugalmas tanulási utak kialakítására - jelentette be az innovációért, felsőoktatásért, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős államtitkár kedden, a Tatabányai Szakképzési Centrumban tartott sajtótájékoztatóján.
2024. 05. 22. 14:00
Megosztás:

Hazánk tovább erősíti szerepét gazdasági találkozási pontként

Minden együttműködés újabb siker a magyar gazdaság számára, mert Magyarország szeretné tovább erősíteni szerepét gazdasági találkozási pontként, és szeretné elérni, hogy itt kapcsolódjon össze a keleti és nyugati tőke, illetve a hightech technológia - mondta Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kedden Budapesten, a kínai NIO Europe járműipari vállalat és a Széchenyi István Egyetem oktatási és innovációs együttműködési megállapodásának aláírásán.
2024. 05. 22. 13:30
Megosztás:

A feljődés útjára léphet Nyíregyháza

Számos olyan beruházási döntés született az elmúlt időszakban, amelynek eredményként a közeljövőben Nyíregyháza és az egész vármegye gyorsabb növekedési és felzárkózási pályára állhat - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter sajtótájékoztatón kedden, Nyíregyházán.
2024. 05. 22. 13:00
Megosztás:

Egy komoly fejlesztés-sorozatot zárult le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt.-nél

Egy horizontális fúró-maró gép átadásával kétmilliárd forintos fejlesztés-sorozatot zárt le a salgótarjáni SVG-Hungary Gépgyár Zrt. - jelentette be a cég vezérigazgatója a beruházást és annak legjelentősebb elemét avató keddi ünnepségen.
2024. 05. 22. 12:40
Megosztás:

A Dogecoin bálnák az Algotech (ALGT) előértékesítésébe fektetnek be, miután realizálták a nyereségüket a legutóbbi árfolyamemelkedés után

Miután a Dogecoin (DOGE) árfolyama vad emelkedésen ment keresztül, néhány bálna úgy tűnik, hogy realizálja a nyereségét, és más vizekben úszik – konkrétan az Algotech (ALGT) ígéretes előértékesítési medencéjében. Ez a befektetési stratégia váltás rámutat a kriptovaluta piac folyamatos fejlődésére és az innovatív projektek, mint az Algotech (ALGT) iránti növekvő érdeklődésre, amely felkelti a tapasztalt DOGE befektetők figyelmét. Nézzük meg a részleteket!
2024. 05. 22. 12:08
Megosztás:

Folytatódott a hazai e-kereskedelem lendületvesztése, az export lehet a válasz a magyar webáruházaknak az ázsiai dömpingre

2024 első negyedévében is folytatódott a magyar e-kereskedelem lendületvesztése a COVID évek hipernövekedése után: forgalmi alapon már csak 6,1%-os bővülést produkált a szektor. Az adatok szerint ezt a visszafogott növekedést nem a magyar webáruházak generálták – forgalmuk inkább csökkent –, hanem inkább az olcsó kínálattal és reklám-szőnyegbombázással operáló kínai kereskedők. Mivel továbbra is kevés a külföldre értékesítő hazai kereskedő, az export kiaknázatlan lehetőséget és megoldást is jelenthet a magyar cégeknek. Egy jelentős nemzetközi hálózattal és piacismerettel bíró szállítópartner pedig nagyban megkönnyítheti a külföldi terjeszkedést – mutatnak rá a 33 országban 140 ezer átvevőhelyet üzemeltető Packeta Group szakemberei.
2024. 05. 22. 12:00
Megosztás:

Íme az ALTEO számai: a BÉT megújuló energia vállalata

Az ALTEO az idei első negyedévben 2,55 milliárd forint adózott eredményt és 4,5 milliárd forint EBITDA-t ért el. Igaz, hogy ez csökkenés a tavalyi első negyedéves, történelmi rekordot hozó eredményhez képest, amely extrém körülmények között született, de így is a cég történetének harmadik legjobb EBITDA-ját produkálta. S mindezt a mostanra normalizálódott piaci körülmények között.
2024. 05. 22. 11:30
Megosztás:

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.
2024. 05. 22. 11:00
Megosztás:

A WHC részévé válik az Állás-Pont 2000 Kft.

Dél-dunántúli piaci pozíciójának megerősítése érdekében felvásárolja a pécsi Állás-Pont 2000 Kft.-t a HR-szolgáltatások nyújtásával foglalkozó WHC - közölte a cégcsoport kedden az MTI-vel.
2024. 05. 22. 10:30
Megosztás:

A tökéletes digitális marketingstratégia receptje

A digitális reklámok megjelenése óriási változást hozott a cégek marketingstratégiájában. A különböző online platformok hatalmas tömegeket érnek el, és számos lehetőséget nyújtanak a célzott hirdetésre. Épp ezért a vállalatoknak rengeteg megoldás áll rendelkezésre, hogy kapcsolatba lépjenek a kívánt célközönséggel, és soha nem látott marketingeredményeket érjenek el. Nagyon fontos, hogy marketingesként te is kiaknázd a digitális hirdetéseket, ha versenyképesek akarsz maradni egy olyan környezetben, amelyet egyre inkább az online hatások és a globalizáció ural.
2024. 05. 22. 09:50
Megosztás: