A Sony Pictures és az Apollo Global Management magántőkealap 26 milliárd dollárnyi (körülbelül 9400 milliárd forint) felvásárlási ajánlatot tett a Paramount Global médiavállalatra.

The Wall Street Journal információi szerint az összeg kiindulási tárgyalási alapnak tekinthető és nem kötelező érvényű, illetve tartalmazza a médiaóriás 14,6 milliárd dolláros adósságát is.

Amennyiben létrejön az üzlet, akkor a Sony többségi részesedést kap a Paramountban, míg az Apollo kisebbségi tulajdonos lesz.

Az Apollo az év elején már megpróbálta megszerezni a Paramountot, azonban a cég akkor úgy döntött, hogy kizárólagos tárgyalásokat folytat a Skydance médiacéggel. Ezt a lépést azonban számos részvényes ellenezte, ezért április végén lemondott Bob Bakish, a Paramount vezérigazgatója.

Pénteken jár le a Skydance kizárólagossága a Paramounttal folytatott tárgyalások kapcsán, így mostantól már más kérőkkel is egyeztethetnek.

Megcsappant a híres nemzetközi vállalat nyeresége

A Sony negyedéves nyeresége 5,6 százalékkal csökkent a filmes üzletág teljesítménye miatt. Elemzők szerint jóval nagyobb a visszaesés a profitban, mint amiről a japán cég beszámolt.