Egy lépéssel közelebb került a budapesti újrainduláshoz az Uber fuvarmegosztó. A cég sofőröknek fenntartott applikációjában ugyanis már regisztrálhatnak azok a sofőrök, akik a szolgáltató segítségével szeretnének taxizni.

A Totalcar cikke szerint a lehetőség májusig nem volt elérhető, ami azt jelzi, hogy megkezdődött a toborzás. 

Az Uber 2016-os kivonulását követően idén februárban jelentette be, hogy a társaság a Főtaxival szövetkezve kezdi újra a működését Magyarországon.

Az Uber nem a korábban működő üzleti modellel lép majd piacra, hanem a budapesti taxiszabályoknak megfelelően fix áron lehet majd igénybe venni a szolgáltatást, emellett pedig az autóknak is ugyanolyan követelményeknek kell megfelelniük, mint a hagyományos taxiknak. 

Az indulás pontos dátumáról még nem érkezett hivatalos bejelentés, a cég korábban azt közölte, hogy valamikor a nyár elején indulhat a szolgáltatás

Patinás cégek tűnhetnek el, tornádóként rendezheti át a taxis piacot az Uber

Pár nap alatt több mint 700 taxis jelentkezett az Uber digitális toborzására, miután a cég február 27-én bejelentette, hogy a Főtaxival együttműködve hamarosan belép a budapesti piacra. A hagyományos diszpécserközpontokat üzemeltető kisebb társaságok az élet-halál kérdésével fognak szembenézni – mondta az Economx érdeklődésére Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke.