A Nubank Latin-Amerika legnagyobb neobankja 95 millió ügyféllel. A brazíliai székhelyű fintech 2023-ban könyvelt el nyereséget először, 67 százalékkal növelte az árbevételét és 1,03 milliárd dollár profitot termelt.

A fintech.hu cikke szerint a cég az erős évet az agresszív piaci terjeszkedésének köszönheti. A kontinensen már az ötödik legnagyobb bankká vált, miközben belépett a mexikói és a kolumbiai piacra is. A Nubank folyamatosan bővíti szolgáltatásait, például már személyi kölcsönöket is bevezetett.

A Revolut 2021-ben jelentett először nyereséget, majd az azt követő évben is pozitív eredményt tudott termelni, azonban a bevételek növekedését nem követte le a profitabilitás.

2022-ben 1,15 milliárd dollár bevétel mellett mindössze 7 millió dolláros nyereséget ért el. 

Elemzések szerint a Revolut árbevétele 2023-ban várhatóan eléri az 1,875 milliárd dollárt, ezzel 63 százalékot növekedne az előző évhez képest. 

A Revolut tavaly elérte a 40 milliós ügyfélszámot, amelynek hatására a neobank egyik legnagyobb tulajdonosa felértékelte a részesedését a vállalatban, így a Revolut cégértéke számításuk szerint 25,7 milliárd dollár.

A Starling Bank 3,6 millió ügyféllel rendelkezik, ennek ellenére 2022-ben 566 millió dollár bevételt termelt, amelyből 179 millió dollár profitot tudott elkönyvelni.

A brit neobanknak ugyanis annak ellenére, hogy tízszer kevesebb ügyfele van a Revolutnál, összesítve majdnem ugyanakkora a betétállománya.

A Revolut 40 millió ügyfele 15,5 milliárd dollárt, míg a Starling Bank 3,6 millió ügyfele 13,1 milliárd dollárt tart összesen a számláin. 

Meghátrált a Revolut, mégsem vezetik be a fontos változtatást

A minimumdíj bevezetését elvetette a vállalat, több más bejelentett változás viszont életbe lép április 27-én.