Karsai Dániel: Higgyék el, tisztelt kormánypárti politikus hölgyek és urak, meghalni nem habostorta

Karsai Dániel: Higgyék el, tisztelt kormánypárti politikus hölgyek és urak, meghalni nem habostorta

A méltóságteljes halálért küzdő Karsai Dániel (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Immáron 219 napja, hogy elindította a küzdelmet az életvégi döntések meghozatalához való jogért Karsai Dániel – erről posztolt a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő jogász a közösségi oldalán. Kiemelte, hogy Magyarország kormánya azóta fülsiketítően hallgat. – Pedig higgyék el, tisztelt kormánypárti politikus hölgyek és urak, meghalni nem habostorta. El kélne a segítség. Vagy legalább az emberszámba vétel – írta.

Posztjához egy Seneca-idézetet is írt: „Rábukkansz majd a bölcsesség oly hirdetőire is, akik szerint nem szabad erőszakot alkalmazni saját életünk ellen, és istentelenségnek tartják, ha valaki a maga gyilkosává válik; meg kell várni a természet szabta halált. Aki így beszél, nem látja, hogy elrekeszti maga elől a szabadság útját. Semmi jobbat nem alkotott az örök törvény annál, mint hogy egyetlen bejáratot adott az élethez, de számtalan kijáratot.” (Seneca: Erkölcsi levelek LXX. 14.)

A Magyar Hang nemrég készített páros interjút Karsai Dániel testvérével, Karsai Péterrel és a jogász ápolójával, Márkovics Ákossal. Arról beszéltek, hogy bár gyorsan romlik állapota, sem jogi harcában, sem a hétköznapokban nincs egyedül. – Dani körül elképesztően szoros baráti és családi kör bástyázódott be – mondták. Interjúnkat ITT olvashatják:

Címkék: Karsai Dániel