Reagált a Nemzeti Színház az Udvaros Dorottya-interjúra

Reagált a Nemzeti Színház az Udvaros Dorottya-interjúra

Udvaros Dorottya (Fotó: Nagy Gergő)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Udvaros Dorottya művésznő a Nemzeti Színház társulatának tagja, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, mely a mai napig nem került megszüntetésre és felmondásra – írta pénteki közleményében a Nemzeti Színház. A Vidnyánszky Attila vezette intézmény ezzel a Kossuth-díjas, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művésznek a Magyar Hangban megjelent interjújára reagált, amelyben Udvaros Dorottya elmondta, a direktor felmondta a szerződését.

– Már nem vagyok tagja a Nemzeti Színháznak. Vidnyánszky Attila valóban nem hosszabbította meg a szerződésem. Huszonkét éve dolgozom a Nemzetiben, és mindvégig társulati tagként gondoltam magamra, holott valójában csak öt éve vagyok a színház munkavállalója, addig, a kollégáimhoz hasonlóan, vállalkozóként szerződtem az intézménnyel. Az elmúlt öt évben évente újítottuk meg a megállapodást, egészen mostanáig – mondta el az interjúban. 

 

Ismét megkerestük az ügyben Udvaros Dorottyát, aki lapunknak újfent megerősítette, hogy nem tagja a társulatnak. –Vidnyánszky Attila március 22-én, pénteken, délelőtt 11 órakor behívott egy beszélgetésre, ahol közölte velem, hogy nem hosszabbítja meg a szerződésemet. Júliusban, az évad végével veszem fel az utolsó fizetésemet a Nemzeti Színházban – fogalmazott, majd hozzátette: éppen ma beszélt a színház gazdasági igazgatójával, aki elmondta, már készítik elő az eseti megbízási szerződését, vendégként ugyanis még visszatérhet játszani. Mindez önmagában is cáfolja az intézmény közleményét, hiszen élő szerződés esetén nem lenne szükség az eseti megbízásra. 

Kerestük az ügyben a Nemzeti Színházat is, amint reagálnak, frissítjük a cikket.