Csökkent több államkötvény aukciós átlaghozama

A meghirdetett mennyiségnél hatvanmilliárd forinttal nagyobb összegben, kilencvenmilliárd forintért értékesített 3, 5 és 10 éves lejáratú államkötvényeket csökkenő átlaghozamok mellett csütörtöki aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).

Csökkent több államkötvény aukciós átlaghozama

Az ÁKK tízmilliárd forintért vitt piacra 3 éves, tízmilliárd forintért 5 éves és tízmilliárd forintért 10 éves lejáratú államkötvényt.

A 3 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 74,1 milliárd forintnyi ajánlatából az ÁKK - megemelt értékesítéssel - huszonötmilliárd forintot fogadott el. Az aukciós átlaghozam 7,16 százalék volt, 4 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakultnál.

A keddi másodpiaci referenciahozam a 3 éves lejáratú kötvényekre 7,24 százalék volt.

Az 5 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók 138,6 milliárd forintnyi ajánlatából, megemelt értékesítéssel, negyvenötmilliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 7,08 százalék volt, 7 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A keddi másodpiaci referenciahozam az 5 éves lejáratú kötvényekre 7,17 százalék volt.

A 10 éves kötvények aukcióján az elsődleges forgalmazók által ajánlott 62,0 milliárd forintból, szintén megemelt értékesítéssel, húszmilliárd forintot fogadott el az ÁKK. Az aukciós átlaghozam 6,91 százalék volt, 16 bázisponttal alacsonyabb az előző aukción kialakult átlaghozamnál.

A szerdai másodpiaci referenciahozam a 10 éves lejáratú kötvényekre 7,03 százalék volt.

A cigánykártya szerint ez vár Rád a jövő héten a pénzügyek terén – Csillagjegyek szerinti ezoterikus pénzügyi horoszkóp

Az univerzum titkai és a cigánykártya rejtélyes lapjai ezúttal pénzügyi útmutatást hoznak minden csillagjegy számára. A következő hetekben a lehetőségek és kihívások egyszerre nyílnak meg előttünk. Nézzük, milyen pénzügyi előrejelzések tartogat a jövő hét a különböző csillagjegyek számára!
2024. 05. 27. 02:00
Megosztás:

60 év felett ezzel a módszerrel tudsz jól aludni gyógyszer nélkül is

Az alvás egyike azoknak a kulcsfontosságú tényezőknek, amelyek jelentősen befolyásolják az idősebb felnőttek egészségét és életminőségét. Az évek során változhat az alvás minősége és mennyisége, de számos természetes módszer létezik, amely segíthet a pihentető éjszakák elérésében, gyógyszerek nélkül. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a bizonyítottan hatékony technikákat és stratégiákat, amelyek elősegíthetik a jobb alvást az idősebb korosztály számára.
2024. 05. 27. 01:00
Megosztás:

Dogeverse előértékesítés hamarosan véget ér, ez az utolsó esély a vásárlásra

Ez az utolsó esély a befektetők számára, hogy beszálljanak ebbe az egyedülálló több láncon futó kriptó előértékesítésbe, amely már több mint 15 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől. Ez a lelkesedés jól mutatja az érme hatalmas népszerűségét és potenciálját.
2024. 05. 27. 00:01
Megosztás:

Minél több gyermeket kell sportolásra ösztönözni

Minél több gyermeket kell sportolásra ösztönözni már egészen kicsi kortól, mert felnőve olyan tulajdonságokat és készségeket sajátítanak el, amik életük során végig kísérik őket - mondta a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a közmédiának nyilatkozva szombaton, Győrben.
2024. 05. 26. 23:00
Megosztás:

Ünnepélyes alapkőletétellel vette kezdetét a sátoraljaújhelyi Continental Dohányipari Csoport ingatlanfejlesztési beruházása

Új, három csarnok felépítését, gépbeszerzéseket és energetikai korszerűsítést is magában foglaló, mintegy 16,5 milliárd forint összértékű beruházási programot hajt végre a hazai dohányipar meghatározó szereplője, a Continental Dohányipari Csoport. Az ingatlanfejlesztések első, szimbolikus lépéseként a társaság tulajdonosai és vezetői, illetve Sátoraljaújhely polgármestere ünnepélyes keretek között helyezték le a csomag részét képező zöldmezős raktárépület alapkövét a Pataki úti új iparterületen. A fejlesztések lehetővé teszik a Continental számára a további gépbetelepítéseket, a termelési kapacitás növelését, a raktározási folyamatok modernizálását, így a fenntarthatóság és versenyképesség növelését.
2024. 05. 26. 22:00
Megosztás:

Ezekkel a számokkal nyerhettél a hatos lottón!

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 21. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2024. 05. 26. 21:00
Megosztás:

Régi vagy modern bútorok? Nincs jobb vagy rosszabb, a válasz a harmóniában rejlik!

Régen minden jobb volt – valószínűleg sokan hallottuk már ezt a mondatot. Talán van is ebben valami. Vagy mégsem? Ki honnan nézi. A realitás azonban általában az, hogy az igazság a szélsőségek között található valahol. Na és persze ízlések és pofonok, ahány ember, annyi vélemény. A bútorok esetében is nagyjából ez a helyzet. Hibát követ el, aki lemond a régi idők tudásáról, de az is, aki nem képes befogadni az új dolgokat!
2024. 05. 26. 20:00
Megosztás:

Innovatív megoldások az információbiztonság terén

Milyen megoldások vannak ma az információbiztonságban és hogyan lehet növelni egy vállalat információbiztonságának érettségét? Ennek jártunk utána a FORTIX Consulting Kft. információbiztonsággal foglalkozó magyar cég segítségével, akik folyamatosan keresik az innovatív megoldásokat az információbiztonság terén, ezért naprakész tanácsokkal rendelkeznek.
2024. 05. 26. 19:00
Megosztás:

Meleg, záporos-zivataros időjárás várható

A jövő hét elején átmenetileg csökken a csapadék valószínűsége, majd a hét közepétől ismét megnő a záporok, zivatarok esélye, pénteken több helyen is lehet eső. A csúcshőmérséklet továbbra is 23-29 Celsius-fok között várható, a hét végén délkeleten 31 fok is lehet - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2024. 05. 26. 18:00
Megosztás:

Mekkora hozamot lehet elérni a lakáskiadással?

Kiszámoltuk, mekkora hozamot termelt a múltban a lakáskiadás, és azt is bemutatjuk, miként alakulhat az ingatlanbefektetés jövedelmezősége a közeljövőben.
2024. 05. 26. 17:00
Megosztás:

Diákhitel sajtóközlemény: Hazugságokat állít a 24.hu

A 24.hu oldalán megjelent, a diákhitelezés jövőjével kapcsolatos állítások minden alapot nélkülöznek. A Diákhitel Központ felhívja a 24.hu figyelmét, hogy a diákhitelt, ahogy korábban is, a Diákhitel Központ folyósítja az ügyfelek különböző bankoknál vezetett folyószámláira. A rendkívül kedvezményes Diákhitel Számlát biztosító pénzintézetek kiválasztása transzparens módon, a nyilvánosság tájékoztatása mellett zajlott. Így a 24.hu hazug állításaival szemben a hallgatók nem egy pénzügyi intézménnyel, hanem az új rendszer eredményeképpen az OTP, az ERSTE, az MBH Bank és a Gránit bank hálózatában nyithatnak Diákhitel Számlát. Emellett a Diákhitel Központ, ahogy eddig is, úgy a jövőben is az MFB égisze alatt fog működni, amely megbízható szervezeti hátteret biztosít a diákhitelezés számára.
2024. 05. 26. 16:00
Megosztás:

Tovább bővült a Budapesti Közművek elektromos járműflottája

Nyolc új, elektromos meghajtású, a napokban szolgálatba állt céljármű teszi immár teljessé a budapesti közműtársaság FKF köztisztasági divíziójának környezetbarát flottáját.
2024. 05. 26. 15:00
Megosztás:

Külkereskedelmi, turisztikai adatokat közöl a KSH a napokban

A jövő héten a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a külkereskedelmi forgalomról, a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a szolgáltatások külkereskedelméről közöl adatokat.
2024. 05. 26. 14:00
Megosztás:

Közös érdek, hogy a jövő pénzügyi szakemberei a legjobb tudást kapják

Új dizájnt kapott a Budapesti Corvinus Egyetem főépületének legnagyobb előadóterme – az MBH Bank és az egyetem hosszú távú együttműködésének jelképeként. A mostantól az MBH Bank brandjét viselő IV-es auditórium közel 400 fő befogadására alkalmas, a legnagyobb egyetemi előadások mellett protokolláris események és szakmai eseménysorozatok helyszíne is. A két meghatározó intézmény egy éve kötött hosszú távú stratégiai együttműködési megállapodást, melynek első célkitűzései sikeresen megvalósultak.
2024. 05. 26. 13:00
Megosztás:

A Roszatom vállalata speciális titáncsöveket gyárt a világ legnagyobb jégtörője számára

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
2024. 05. 26. 12:00
Megosztás:

Növekvő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt péntekihez képest 757,89 pontos, vagyis 1,11 százalékos emelkedéssel 68 846,13 ponton zárta a hetet.
2024. 05. 26. 10:30
Megosztás:

A BKIK a vállalkozásindításban is segíti a tehetséges fiatal szakembereket

Kiemelkedően szerepeltek a budapesti szakmát tanuló fiatalok az országos szakmai versenyek döntőjén, a Szakma Sztár Fesztiválon. A budapesti szakképző iskolák végzősei 35 érmet szereztek 27 szakmában. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) tegnap nagyszabású ünnepségen vállalkozásindítási inkubációs támogatással és nagyértékű vásárlási utalvánnyal jutalmazta a budapesti dobogósokat, illetve felkészítő tanáraikat.
2024. 05. 26. 09:00
Megosztás:

Többszörösére nőhet a daganatok kockázata a cukorbeteg és túlsúlyos emberek körében

Szív-érrendszeri- és vesebetegségeket, de akár daganatos betegségeket is okozhat a 2-es típusú cukorbetegség és az elhízás. Elengedhetetlen az életmódváltás és a szűrővizsgálatok elvégzése, ugyanis a cukorbetegek körében több mint négyszer, a túlsúlyosoknál pedig mintegy 30 százalékkal gyakoribb az onkológiai betegségek kialakulásának kockázata – hangzott el a Magyar Diabetes Társaság XXXII. Kongresszusán, ahol többek között az elhízás témakörét és a megelőzési lehetőségeket járták körül a szakemberek.
2024. 05. 26. 08:00
Megosztás:

Megakad a Bitcoin a 70 000 dolláros szinten? Az Ethereum ETF jóváhagyása küszöbön áll, és a KangaMoon bejelenti a CMC listázását

Miután a legutóbbi ATH alatt tartós konszolidációt mutatott, a Bitcoin árfolyama újabb emelkedési hullámba kezdett. Az elmúlt héten a Bitcoin több mint 5%-ot emelkedett, elérve a kritikus 70 000 dolláros árfolyamot.
2024. 05. 26. 07:00
Megosztás:

Átment a vizsgán” az új érettségi rendszer

A napokban befejeződnek az írásbeli érettségi vizsgák, amelyek most először kizárólag a 2020-ban bevezetett, új Nemzeti alaptantervre (NAT) épülő feladatokból álltak. Bár a dolgozatok javítása még folyamatban van, a reakciók és a részeredmények alapján már le lehet vonni az első tanulságokat az új korszakról. A Heves Vármegyei Szakképzési Centrumnál úgy látják, az előzetes aggályokkal szemben a most életbe lépett követelményrendszer az eddiginél nagyobb teret enged a diákok logikus gondolkodásának, kreativitásának és problémamegoldó képességének, miközben a sokak által bírált, lexikális tudást igénylő részeknek is megvan a maguk szerepe.
2024. 05. 26. 06:00
Megosztás: