Mégsem a Tisza Párt színeiben indul Lajos Béla az Erzsébetvárosban

Mégsem a Tisza Párt színeiben indul Lajos Béla az Erzsébetvárosban

Lajos Béla, a Színes Erzsébetváros Egyesület vezetője (Fotó: Színes Erzsébetváros Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az elmúlt napokban fontos állomáshoz értünk. A Magyar Péter vezette Tisza Párttal közösen kezdtünk tervezni az elkövetkező hetekre – így indítja posztját a Színes Erzsébetváros, amelyből kiderül, hogy Lajos Béla mégsem a Tisza Párt színeiben indul a 7. kerület polgármesterségéért, amint arról lapunk már korábban értesült. A Nemzeti Választási Iroda oldalán 15:40 perckor még nem volt látható a változás, de öt óra előtt már igen. 

Lapunk a nap folyamán többször is kereste Lajos Bélát, miután olyan hírek kezdtek terjedni, hogy mégsem ő lesz Magyar Péter pártjának a 7. kerületi polgármester-jelöltje. Lajos Béla a bejegyzésben ezt lényegében megerősítette és azzal indokolta a változást, hogy a Tisza Párttal való tervezés folyamata során látták azt, hogy közösen erősebbek lehetnek, de azt is látták, „hogy Erzsébetvárosban a Színes Erzsébetváros közössége nagyon erős civil identitással rendelkezik”. – Ezért közösen azt érezzük és úgy látjuk, hogy a Színes Erzsébetváros június 9-én és az azt követő időszakban is önállóan kell kiálljon és dolgozzon azért, hogy Erzsébetváros fejlődő, élhető, zöld, a lakók igényeire odafigyelő kerület legyen. Ennek érdekében, a mai nappal megerősítem önálló indulásunkat az önkormányzati választásokon – írja Lajos Béla, majd hozzátette, hogy a Színes Erzsébetváros önálló polgármester-jelölttel és a 10 egyéni körzetben civil jelöltekkel indul neki a választásnak.

Lajos Béláról egyébként a szélsőjobboldali Magyar Jelen épp pénteken közölt cikket, amelyben többek között úgy fogalmaztak, hogy „a Tisza Párt újdonsült erzsébetvárosi jelöltje támogatja a migrációt és az LMBTQ-t, a hagyományos családmodellt viszont elveti”. 

Mint korábban megírtuk, Magyar Péter új pártja azzal teljesítette a fővárosi listaállítás minimumfeltételeit, hogy három – a VII. a XI. és a XVIII. kerületben – polgármesterjelöltet állított. A VII. kerületben a Tisza Párt polgármesterjelöltje Lajos Béla volt, aki május másodikán fel is vette az ajánlóíveket. Ugyanakkor pénteken újabb jelöltet jelentett be a Tisza Párt, amely Dálnoki Áront indítja Párt a XVII. kerületben. Ezzel egy időre négyre nőtt az olyan fővárosi kerületek száma, ahol Magyar Péteréknek volt jelöltje, ezek közül három DK-s vezetésű, Dálnoki pedig a hetedik polgármesterjelölt Rákosmentén, amit jelenleg a fideszes Horváth Tamás vezet.

Magyar Péter péntek délután egyébként arról írt a Facebookon, hogy este hivatalosan is bejelenti a tiszás polgármesterjelölteket. Azt ígérte, azonos számban indítanak jelölteket olyan kerületben, ahol ellenzéki és ahol kormánypárti városvezetés van jelenleg. Ez azt jelenti, hogy Lajos kiesésével egy negyedik, fideszes vezetésű kerületben is várható még tiszás polgármesterjelölt.