Szexuális zaklatással vádol egy ma is aktív kaposvári fideszes képviselőt egy volt fidelitasos

  • narancs.hu
  • 2024. május 3.

Belpol

A DK szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármesteréről van szó.

Kozma Lilla Rita író, szociális munkás a HVG360-nak adott interjújában azt állítja, hogy 15 évesen, amikor a Fidelitas tagja volt, Kaposváron szexuális bántalmazás áldozata lett. Bár nem nevezte meg zaklatóját,

egy családos, fideszes helyi önkormányzati képviselőről beszélt, aki jelenleg is a közgyűlés tagja.

Kozma Lilla Rita a 2009-es EP-választási kampányban dolgozott fidelitasosként, saját mobiljáról kellett szavazásra buzdító telefonhívásokat intéznie. Azt ígérték neki, részletes híváslista ellenében utólag fogják kifizetni a hívások költségét. A helyi Fidesz akkori irodavezetője ebben az ügyben irányított az akkor 15 éves lányt az önkormányzati képviselőhöz, aki az autójában várt rá, ám miután beült mellé, a férfi fizetés helyett útnak indult.

„Végül nem messze az otthonomtól leparkolt egy szántóföld szélén. Emlékszem, hogy hatalmasra nőttek a kukoricák. Itt leállította az autót, rám nézett, és újra megkérdezte, hogy mit szeretnék, amire elismételtem, amit már korábban is mondtam, hogy csak a telefonszámlát szeretném rendezni.

Simogatni kezdett. Először a hajamat, aztán a bal karomat, amit egy idő után az ölébe húzott. Elhúzódtam, de nem hagyta abba: fogdosni kezdte a mellemet, és a belső combomat.

Innentől kezdve kiesett minden. Képszakadás. Lefagytam, leblokkoltam, semmit sem tudtam csinálni, teljesen megsemmisültem mellette” – emlékezett vissza Kozma Lilla Rita, aki végül 2011-ben lépett ki a Fidelitasból. Történetével tavaly februárban állt a nyilvánosság elé, ám a WMN-en akkor még csak arról írt, hogy „egy máig hivatalban lévő politikus áldozata” volt. A kegyelmi botrány kirobbanása után egyike volt annak a hat – ahogy őket nevezik – túlélőnek, akik szakértőkkel közösen dolgoztak ki gyermekvédelmi javaslatokat.

A HVG360 háttérbeszélgetéseik alapján be tudta azonosítani, hogy kiről mesélt Kozma Lilla Rita, a képviselő azonban tagadta, hogy bármi történt volna közöttük. Azt nem cáfolta, hogy ismeri a nőt, azt viszont igen, hogy az autójában ült volna. „Soha senkit nem zaklattam, aki ilyet állít, az hazudik. Soha senkit, se férfit, se nőt, se gyereket nem bántottam. Nem vagyok erőszakos ember, a városban mindenkivel jó a kapcsolatom” – mondta a portál megkereséséri a kaposvári fideszes politikus.

A DK az interjú megjelenését követően közleményt adott ki, melyben azt írták:

„A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009-ben a Fidelitas egykori tagját, aki minap a nyilvánosság elé lépett.”

A párt azt követeli, hogy álljon a nyilvánosság a Kaposvár fideszes alpolgármestere, és mondjon le tisztségéről. Emellett rendőrségi eljárást sürgetnek az eset kivizsgálására.

FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenése után Kaposvár Megyei Jogú Város az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz Borhi Zsombor, Dér Tamás és  Pintér Rómeó alpolgármesterek aláírásával.

„A Fideszben zéró tolerancia van mindenfajta bántalmazással szemben! Azonban amit látunk, az aljas rágalom, egy alaptalan, mindenfajta bizonyíték nélküli politikai támadás, a baloldalhoz köthető személy állításai hazugságok. A háborúpárti dollárbaloldal és a dollármédia a kampányban mindent bevet, még a legaljasabb módszereket is. A dollárbaloldallal szembeni harcot megvívjuk, mindent megteszünk azért, hogy Magyarország békéjét és biztonságát a háborúpárti erőkkel szemben megvédjük.” 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk