Lett egy negyedik budapesti polgármesterjelöltje Magyar Péter pártjának

  • narancs.hu
  • 2024. május 3.

Belpol

Dálnoki Áronnak május 6-ig kell 300 aláírást összegyűjtenie, hogy elindulhasson a XVII. kerületben.

Dálnoki Áron neve is megjelent a Nemzeti Választási Iroda (NVI) honlapján, mint a Tisza Párt XVII. kerületi polgármesterjelöltje – szúrta ki a 444.hu.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, csütörtökön a Tisza Párt neve mellett három kerületi jelölt neve jelent meg az NVI honlapján. Magyar Péter korábbi bejelentése alapján a Fővárosi Közgyűlést vették célba. Ahhoz ugyanis, hogy fővárosi listát állíthasson, a Tisza Pártnak vagy főpolgármester-jelöltet kell indítania – állítása szerint erre már nincs idejük – vagy minimum 3 kerületben polgármesterjelöltet kell állítania.

Dálnoki Áron május 3-án vette fel az ajánlóíveket Magyar Péter pártjának színeiben.

Ahhoz, hogy ténylegesen elindulhasson az önkormányzati választáson, május 6. délutánig 300 aláírást kell összegyűjtenie. A lap emlékeztetett, Rákosmente masszívan fideszes kerületnek számít, 2006-tól Riz Levente, majd lemondása – és nem sokkal később bekövetkező halála – után Horváth Tamás vette át a helyét, aki már 2019-ben is magabiztosan győzte le a DK-s Gy. Németh Erzsébetet, és most is megméretteti magát. Az ellenzéknek nem sikerült egységbe tömörülnie a kerületben: a szocialista Lukoczki Károly mögött sorakozott fel az MSZP, a DK, a Jobbik és a Párbeszéd, a Momentum viszont Gergely Bálintot indítja, de van még jelöltje a Mi Hazánknak, a Munkáspártnak és az Itthon Rákosmentén Egyesületnek is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk