A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kísérleti statisztikai adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt. A magyarországi átlagár 3,2 százalékkal, azaz 20 forinttal volt magasabb a régiós átlagértéknél. 

A dízel üzemanyag heti átlagos ára Magyarországon 628 forint volt, ami 15 forinttal, 2,4 százalékkal haladta meg a régiós 613 forintos átlagárat.

A szomszédos országokban a benzin átlagára 633 forint volt, a magyar ár ezt 0,9 százalékkal, azaz 6 forinttal haladta meg, míg a dízel magyarországi átlagára szomszédos országok 627 forintos átlagát 0,2 százalékkal, azaz 1 forinttal múlta felül.

A 95-ös benzin magyarországi átlagára 9 forinttal csökkent az előző heti adathoz képest. Ezzel párhuzamosan a régiós átlag is mérséklődött, 4 forinttal. A szomszédos országokban a benzin átlagára 5 forinttal csökkent.

A gázolaj magyarországi átlagára 21 forinttal csökkent egy hét alatt. A régiós átlagár kisebb mértékben, de szintén csökkent, 9 forinttal. A szomszédos országokban a dízel átlagára 11 forinttal csökkent az előző héthez képest.

Hétfőtől megint csökkenni fog a benzin ára

A benzin és a gázolaj ára is 2 forinttal csökken. A benzin 629 forintba fog kerülni, a gázolaj pedig 616 forint lesz literenként.