Egy friss kutatás szerint Szentkirályi Alexandra megelőzte Vitézy Dávidot

  • narancs.hu
  • 2024. május 3.

Belpol

Karácsony Gergely viszont továbbra is első helyen van a Medián és a 21 Kutatóközpont közös mérése alapján.

Szentkirályi Alexandra az elmúlt hónapban hibahatáron belül megelőzte Vitézy Dávidot a főpolgármester-jelöltek versenyében – értesült egy friss felmérés számairól a hvg.hu.

A Medián és a 21 Kutatóközpont közös mérése szerint márciusban a korábbi kormányszóvivő a szavazatok 21, míg Vitézy Dávid a szavazatok 22 százalékát tudhatta magáénak, áprilisban azonban megfordult a sorrend és a Fidesz–KDNP jelöltjének támogatottsága 23 százalékra nőtt, miközben az LMP és a saját magáról elnevezett civil szervezet színeiben induló közlekedési szakemberből lett politikus támogatottsága 21 százalékra csökkent.

Karácsony Gergely újrainduló főpolgármester első helyét a fenti változás nem érintette, mindkét hónapban vezette a versenyt.

A márciusi közvéleménykutatásban Karácsony 37 százalékot ért el, áprilisra pedig 5 százalékponttal még nőtt is a támogatottsága, 42 százalékra – derül ki a kutatásból, amelynél a két, egyenként 1000 fős felmérés március, illetve április második felében zajlott telefonon.

A lap emlékeztetett, szinte az utolsó pillanatban újabb kihívója akadt Karácsonynak: Vas Annamária május 2-án vetette magát nyilvántartásba független jelöltként, így viszont alig pár napja maradt összegyűjteni az induláshoz szükséges legalább ötezer érvényes állampolgári ajánlást. Mindeközben – bár Magyar Péter egyre erősödő pártja főpolgármester-jelöltet nem állít – a Tisza Párt is elindul a budapesti listás választáson, amivel alaposan felkavarhatja az új fővárosi közgyűlésben az erőviszonyokat.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk