Civil jelölt mögé állnak be Magyar Péterék Erzsébetvárosban

  • narancs.hu
  • 2024. május 2.

Belpol

Úgy tűnik, kifejezetten a DK-s jelölteket tervezi megfúrni Budapesten a Tisza Párt, három kerületben jelentettek be indulót.

Magyar Péter nemrég bejelentette, hogy listás voksoláson elindul a Tisza Párttal a budapesti listás voksoláson, illetve a XVIII. Kerületben Balogh Balázst polgármesternek is indítja, de a Népszava már nemcsak arról értesült, hogy több kerületben is terveznek polgármestert indítani vagy támogatni, de arról is, hogy hol: a VII. és a XI. kerületben is indíthatnak jelöltet. Ez már azért is erős jelzés, mert itt is DK-s polgármesteren indulnának újra.

 
Lajos Béla
Színes Erzsébetváros / Facebook
 

A lap úgy tudja, Erzsébetvárosben Lajos Bélát indítanák, akinek a neve már ismerős is lehet a kerületet járva, hiszen a Színes Erzsébetváros civil jelöltjeként amúgy is indult volna, hétfőn pedig nem jogerősen nyilvántartásba is vette a Nemzeti Választási Iroda. Lajos Béla nem cáfolta, bár hozzátette, legkorábban pénteken szolgálhat érdemi információval az ügyben. A Nemzeti Választási Iroda viszont már nyilvántartásba is vette, az előző jelölését törölték. Lajos egyébként a fővárosban Vitézy Dávid mögé állt be.

Újbudán Orbán Árpád Istvánt indítja a párt, róla egyelőre keveset tudni.

A sümegi rendezvényen Magyar Péter arról is beszélt, szeretnék, ha a DK és a Fidesz nagykoalícióban kormányozna velük szemben, „vagy olyan döntéseket terjesztenek a közgyűlés elé, amely a főváros érdekét szolgálják, vagy kijönnek a napra, Gyurcsány és Orbán kezet fog, és mennek előre a lenini úton”. 

Magyar Péter pártja tehát folyamatosan forgatja fel a politikai életet, ráadásul úgy tűnik, hogy a hagyományos ellenzéket már most elkezdte megenni: a Medián legfrissebb mérései szerint 25 százalékkal messze ők a legnépszerűbb ellenzéki párt, mögöttük a DK-MSZP-Párbeszéd hármas tíz százalék alá szorult, a Momentum és az MKKP 5 százalék körül vannak, a többiek pedig be sem jutnának az EP-be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk