Újbudán is indíthat polgármesterjelöltet Magyar Péter pártja

Újbudán is indíthat polgármesterjelöltet Magyar Péter pártja

Magyar Péter a március 15-i zászlóbontásán (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtökön a XI. kerületben is felvette polgármesterjelölti ajánlóívét a Magyar Péter fémjelezte Tisza Párt helyi jelöltje – értesült több forrásból is a Magyar Hang. Ez ugyanakkor cikkünk írásakor, csütörtök délután még nem jelent meg a Nemzeti Választási Iroda honlapján.

László Imre DK-s újbudai polgármestert az ATV-ben csütörtök délután kérdezték is arról, hogy úgy hírlik, ott is indul a Tisza jelöltje. László – nem cáfolva a felvetést – erre azt mondta: ő kedvező helyzetben van, nála nem azt kell a kerület lakosságának elbírálni, hogy mit ígérget, hanem azt a négy és fél évet, amit őszinte tisztelettel a kerület érdekében végigdolgozott.

Korábban az Index írt arról elsőként, hogy Magyarék a fővárosban polgármesterjelölteket indíthatnak azért, hogy fővárosi listát állítsanak. Ehhez legalább három polgármesterjelöltre van szükségük. A lap akkor arról írt, a XI., a XV. és a XXII. kerületben indulnának Magyarék, vagyis azokon a helyeken, ahol DK-s polgármesterjelöltek indulnak. Csütörtökön viszont az derült ki biztosan, az ugyancsak DK-s Szaniszló Sándor vezette XVIII. kerületben indulnak fixen, itt Balogh Balázst indítják.

Csütörtök este pedig már azt írta a portál, hogy információik szerint a Tisza Párt a III., a VII. kerületben is indít polgármesterjelöltet. Úgy értesültek, hogy a VII. kerületben a Tisza Párt Lajos Bélát, a Színes Erzsébetváros jelöltjét indítaná, akik korábban Vitézy Dávid főpolgármester-jelölttel kölcsönösen támogatták egymást. 

Címkék: Tisza Párt