Karácsony: Szentkirályi megígéri, amit a kormány már megígért

  • narancs.hu
  • 2024. május 2.

Belpol

A Fidesz főpolgármester-jelöltje minden jel szerint olyan ígéretet tett, amiről februárban már volt megállapodás.

Szentkirályi Alexandra a Fidesz főpolgármester-jelöltjeként kedden kicsit kilépett a gyurcsányozásból, és egészen megfogható ígéretet tett arra az esetre, ha a főváros lakossága őt választja meg: az egykori kormányszóvivő kedvezményes országbérlet ígéretét lengette be a BKK-BKV dolgozóinak.

Az ígéretet Karácsony Gergegy főpolgármester kicsit kiegészítette azzal, hogy egy olyan ajánlatról van szó, amiről a főváros már februárban megállapodott a kormánnyal. A nyilvánosan elérhető megállapodás azért nem él még, mert az erről szóló törvénymódosítást a kormánynak kellene elfogadnia.

„Ez a megállapodás nyilvános, sok hete kint van a budapest.hu oldalon. Erre jött Szentkirályi Alexandra és újra megígérte májusban azt, amiről mi februárban megállapodtunk. Micsoda ígéret!” – írta a jelenlegi főpolgármester, hozzátéve, örül annak, hogy Szentkirályival egyetértenek a fővárosi közlekedésben, közlekedésért dolgozó kollégák elismerésének szükségességében.

Karácsony szerint ha ez kellett ahhoz, hogy a kormány betartsa a megállapodást és elfogadják az azt érvénybe léptető törvénymódosítást, neki úgy is jó, mert a lényeg a Budapestet mozgásban tartó dolgozóink megbecsülése. „Nem csak a kampány idején, éppen ezért kötöttem átfogó megállapodást a szakszervezetekkel, hogy folytatjuk az elmúlt években bevezetett bérnövelő politikánkat” – tette hozzá.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk