A kormany.hu oldalon nyilvánosságra hozták a Miniszterelnöki Kabinetiroda 2024. január 1. és március 31. között megkötött öt millió forint alatti szerződéseit. Ezek között találtuk meg, hogy február 22-én kötöttek egy adásvételi szerződést nőnapi virágcsomag beszerzéséről a Miniszterelnöki Kabinetiroda női dolgozói részére. 

A szerződés értéke 2 465 030 forint. 

A feltöltött dokumentumból nem derült ki, hogy pontosan hány virágcsomagról volt szó, és mennyi női dolgozó részesült a közel két és félmillió forint értékű nemes gesztusból. Kerestük is az érintett céget, azonban érdeklődésünkre azt közölték, hogy semmilyen információt nem tudnak, és nem hajlandóak mondani a szerződéssel és a kiszállítással kapcsolatban. 

Kerestük a Miniszterelnöki Kabinetirodát is a részletekkel kapcsolatban, de cikkünk megjelenéséig még nem válaszolt a Rogán Antal vezette minisztérium. 

Ugyanakkor tény az is, hogy megérdemelnek minden kedvességet a női munkatársak. A KPMG Global Female Leaders Outlook nőnapi kutatása szerint ugyanis megnövekedett munkaterhelésük ellenére optimisták a női felsővezetők a vállalati növekedést, a társadalmi változásokat, a nemek közötti egyenlőséget és a saját karrierjüket illetően is.

A kutatásban 53 ország 839 női vezetőjét kérdezték még 2023-ban, egyebek mellett vállalatuk helyzetéről, az üzleti kilátásokról, a fejlesztésekről, valamint saját karrierjükről és motivációikról.

A megkérdezett női vezetők:

  • nagy része hetente több mint 50 órát dolgozik;
  • a hibrid munkamodellt részesíti előnyben;
  • szinte mindegyikük vezet háztartást,
  • és ezt minden harmadik válaszadó külső segítség nélkül teszi.

A legtöbb megkérdezett legalább egyszer váltott már céget, hogy előrelépjen a karrierjében.

A felmérés résztvevőinek 74 százaléka kétkeresős háztartásban él, 21 százalékának viszont nincs partnere. Gyermeket a válaszadók 70 százaléka nevel vagy nevelt.