Orbán Viktor már az ellenzéki szavazók céljait is ismeri

  • narancs.hu
  • 2024. május 2.

Fekete Lyuk

A miniszterelnök tőle szokatlan módon minősítette azokat, akik nem a pártjára ikszelnek júniusban.

Orbán Viktor miniszterelnök gyakorlatilag teljes titokban tartott országjáró kampánykörútja már eddig is tartalmazott izgalmas részeket, de ezúttal új elemet fűzött be a gondolataiba: azt, hogy „a baloldalra szavazni ma egyet jelent a háború támogatásával”. Orbán Nyíregyházán mondta ezt, amikor a fideszes Kovács Ferenc polgármesterrel találkozott.

Az elem azért új, mert Orbán eddig kifejezetten figyelt arra, hogy a sok-sok fajelméleti, geopolitikai és hasonló pocskondiázáskor csak és kizárólag az ellenzéki pártokat és azoknak a szereplőit minősítgesse. A szavazókról általában úgy tett, mintha a valóságban nem léteznének, és az ellenzék pártjai csak valamiféle háttérhatalom ügyködése miatt végezhetnék aljas tevékenységeiket. Ezek szerint mégis léteznek a szavazók, akik ha odaikszelnek bárkire, aki a Fidesz szerint baloldali (ez valójában minden más pártot jelent jobbközéptől liberálisig, kivéve a partnerként kezelt szélsőjobbos Mi Hazánkot) és ennek megfelelően fog szavazni, az háborút támogat.

(Címlapképünkön: Orbán Viktor híveivel vidéki kampánykörútjának nyíregyházi állomásán 2024. május 2-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk