A vásárlók megtartásáért komoly versengés zajlik az áruházláncok között. Az Auchan szakértői szerint az ár elsődleges, de az sem mindegy, milyen vásárlói élményt ad egy-egy akció.

Most a hazai piacon elsőként kísérleteznek egy Magyarországon egyedülálló akcióval: a Kincseskosárral, amelynek keretében szombaton minden hipermarketjükben 60 előre elkészített kosarat 60 százalékos kedvezménnyel vihetnek haza a Bizalomkártyás vásárlók.

De csak az árengedmény a biztos, mert az, hogy egészen pontosan mit rejt a kosár, csak a fizetés után derül ki.

A Kincseskosarak feltűnő csomagolást kapnak, és az áruházakban elkülönített helyen, a kasszák közelében lesznek kihelyezve, hogy már csak ki kelljen őket fizetni, és aki akarja, máris kibonthassa.

xx
Ezeket a kosarakat kell keresni az áruházakban
Kép: Auchan

Szombaton délután 2-kor teszik ki a csomagokat és 17 óráig tart a különleges akció, illetve a készlet erejéig. Egyszerre minimum 20 kosár lesz kint, hogy válogatni lehessen közülük, és ezt folyamatosan töltik, amíg el nem fogy a 60 darab. Előre nem lehet jelentkezni, aki gyorsabb, többféle kosárból tud majd választani.

Az aznapi bolti árhoz képest 40 százalékon lehet megvenni a kosarakat, de csak azoknak, akiknek van aktív és érvényes Bizalomkártyájuk, amit szokásos módon a fizetés előtt a kasszánál ellenőríznek.

Külön kasszánál lehet majd a Kincseskosarakat kifizetni, de csak azokat, más terméket nem. Ide egy áruházi munkatárs kíséri el a vásárlót, aki fizetés után a kicsomagolásban is segít, és ha kell, a garanciajegyek miatt útbaigazítja a vásárlót a vevőszolgálathoz.

Miután áruházanként némileg eltérő a választék és a készlet, a kosarak típusa és összetétele is különbözhet egymástól az egyes hipermarketekben.