A Gett a Taxim társasággal közösen, előbbi márkanév alatt indulhat Magyarországon, akár néhány héten, de legkésőbb egy-két hónapon belül – értesült az Index.

Ezzel a Bolt és az Uber mellett három világszerte ismert, globálisan is meghatározó utazásszervező cég versenyezhet az utasokért Budapesten.

John Péter, a Taxim ügyvezető azt mondta: a Tele 5 és a Best Taxi felvásárlása után a Taxim következő lépése egy nemzetközileg is elismert és bizonyított applikáció bevezetése.

Ráadásul a Taxim a tervek szerint Gett márkanév alatt folytatja, a jövőképük az, hogy az ország első számú üzleti taxis személyszállítói szolgáltatójává váljanak, így sokkal szorosabb együttműködésről van szó, mint az Uber és a Főtaxi esetében

– fogalmazott.

A Gett nagy előnye szerte a világban John Péter szerint, hogy

elsősorban a vállalati ügyfelekre koncentrál, itthon is az első számú üzleti taxis személyszállítói szolgáltatóvá szeretnének válni.

Az ügyvezető szerint a budapesti taxis piacon csökken a kereslet, és nehéz versenyezni az ügyfelekért, főleg az olyan alkalmazásokkal szemben, amelyek már eleve le vannak töltve a Magyarországra látogató turisták telefonjaira, ezért döntöttek a Gett-tel való együttműködés mellett.

Nemrég derült ki, hogy az Uber – amely 8 éve hagyta el a magyar fővárost – visszatér Budapestre, ám új formában. A BKK után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is engedélyt adott a vállalatnak. Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét és Reich Ádámot, a partnercég, az F Mobilitás Kft. ügyvezetője egy interjúból kiderül, hogy kora nyári indulással terveznek, cél az is, hogy már idén több mint ezer sofőr legyen az Uber alatt.