Lassan olvad a főpolgármester-jelöltek mezőnye

Lassan olvad a főpolgármester-jelöltek mezőnye

Ajánlásgyűjtés (képünk illusztráció)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Újabb független induló lépett vissza a főpolgármester-jelöltségtől. A hivatalos választási oldalon közzétett adatok szerint Kolek Márton Ottó jelentkezését törölték, miután jelezte, hogy nem kíván indulni a megmérettetésen. Hétfőn a szintén független Simon Szilárd Attila döntött hasonlóan. Ezzel a mezőny egy tucatnyira szűkült, vagyis 12-en vannak még versenyben. Közülük a Fidesz-KDNP jelöltje, Szentkirályi Alexandra adta le az íveket, őt már nyilvántartásba is vették a választásra, a többiek, köztük Karácsony Gergely és Vitézy Dávid még nem tették ezt meg, legalábbis a választási oldal adatai szerint.

Az ajánlások leadására egyébként pár napjuk maradt: az egyéni jelölteket hétfőn délután 4 óráig lehet bejelenteni az önkormányzati választáson. A választási bizottság a jelöltek sorrendjének sorsolását hétfőn 16 óra után végzi el, azaz kiderül, milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapokon. A listák bejelentésére kedden délután 4-ig van lehetőség.

A hivatalos főpolgármester-jelöltségért egyébként még így is nagy a tülekedés. 2019-ben például „csak” nyolcan indultak neki az aláírások gyűjtésének. Most a két visszalépés után is maradt még öt független jelölt. Köztük van például az a Nimmervoll Márk Erik, aki előre elkészítette program-videóját Budapesti csoda címmel. A felvételen 5 vállalást tesz, a közlekedésinél például azt mondja: „vitetném magam autóval, mert ami jár, az jár…”, illetve „a kátyúkat be kell tömni, bár a gödörnél vannak veszélyesebb helyek persze, szakadékok, vizek”.