Csütörtökön főleg a délutáni óráktól az ország nyugati felében zivatarok alakulhatnak ki.

A zivatarok környezetében lokálisan intenzív csapadék, átmeneti szélerősödés és apró szemű  jég is előfordulhat.

Az egymást követő cellákból helyenként, elsősorban a Dél-Dunántúlon 20-30 mm csapadék is összegyűlhet.

Erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, de emellett több órás  napsütés is várható.
Legkisebb eséllyel az északkeleti harmadban eshet. A délkeleti szelet többfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali  hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő – olvasható a met.hu oldalán.

Pénteken is sokfelé számíthatunk esőre, záporra, zivatarra a többnyire felhős időben, helyenként ismét előfodulhatnak hevesebb viharok is felhőszakadással kísérve. Északkeleten marad szárazabb az idő. Többfelé élénk lesz a keleti-délkeleti szél, de  zivatarok környezetében erős, viharos széllökésekre is számítani kell. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, 15 és 27 fok között alakulnak a maximumok, az ország északketi harmadában mérhetjük a magasabb értékeket.

Szombaton északkeleten süthet ki hosszabb időre a nap. Máshol még sok felhő lesz az égen, és időnként több tájegységünkön zápor, zivatar is kialakulhat. Északnyugaton erős lesz az északnyugaira forduló szél. A legmelegebb órákban 21-27 fokot mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap és hétfőn napos-gomolyfelhős időben lesz részünk. Helyenként átmeneti jelleggel zápor, zivatar továbbra is kialakulhat. A déli-délnyugati szelet vasárnap élénk, hétfőn erős lökések is kísérhetik. Délutánonként 21 és 27 fok között alakulhat a legmagasabb hőmérséklet – jelzi az idokep.hu.