„Támogassa
A lényeg

Náci karlendítés is volt a Mi Hazánk majálisán

1/05/2024 21:54

| Szerző: Klubrádió

Egy csoport néhány tagja náci karlendítés közben fotózkodott a Mi Hazánk Bikás parkban tartott majálisán – számolt be a Telex. "Szerintem nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart" – reagált Novák Előd, a szélsőjobboldali párt alelnöke.

A párt elnöke, Toroczkai László már nagyban beszélt a közönségnek, amikor a színpaddal szemben lévő kis dombon egy katonai jellegű ruhába öltözködött társaság gyülekezett csoportképre. Volt náluk egy angyalos címeres zászló, majd amikor a kép készült, a leghátsó sorban állók karlendítésbe kezdtek – írja a Telex, amely fotót is közzétett az eseményről.

A jelenetről a helyszínen megkérdezték a Mi Hazánk alelnökét, Novák Elődöt, aki egyebek mellett azt mondta: „Szerintem nem ez a legnagyobb dolog, hogy ki lendít kart, ki nem lendít kart. Nem foglalkozunk ezzel. Jól érezzük magunkat. Ha valaki egy kicsit felöntött a garatra, már-már polgárpukkasztó jelleggel ezt tartotta fontosnak megcsinálni, hát szíve joga”.

Novákot arról is megkérdezték, nem gondolja-e, hogy az ilyenekkel szemben zéró toleranciát kellene hirdetni, amire így válaszolt: „Én most a szemetelésnek üzentem hadat, abban elég sikeres is vagyok, és büszke vagyok rá. Most épp egy kukáért megyek, mert az egyik már tele van. Az jobban zavarna, ha szemetelnének, de nem szemetelnek. Nem is dohányoznak a rendezvény területén elvileg. Többezer embernél még erre sem mernék mérget venni.”

A családbarát programként meghirdetett eseményen árultak „Én is két heteró gyermeke vagyok” feliratú babaruhát, és felléptek a tavaly megalakult Pajtárs gyerekmozgalom tagjai is, akik „védd a hazát” skandálásra meneteltek egy helyben.