Hirdetés
. Hirdetés

Világrekord tutor-képzés az Óbudai Egyetemen

|

A rekordot az MMI Tutorial mentoring programmal állította be a Mind Mate Inspiráció Egyesület az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karán.

Hirdetés

Kuriózumnak számító TUTOR-képzést és előadássorozatot tartott az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Kar felkérésének eleget téve a Mind Mate Inspiráció Egyesület. A kétnapos inspiráló mentorképzést 18 MMI mentor tervezte és tartotta az Óbudai Egyetem hallgatóinak. Összesen több mint 200 diák vett részt a képzésen, ami világrekordnak számít.

Az egyetemi képzést, diákok támogatásának fontosságát kiemelve a projektben résztvevő szakemberek megjegyezték, hogy egy tutornak óriási szerepe lehet az egyetemi évek alatt. A tutor ugyanis a tanulást segítő egyetemi mentor egy adott témában. Az MMI junior mentorprogramja nemcsak erre, hanem általános kapcsolódásra, inspirációra és témavezetésre felkészít - emelték ki a mentorok.

"Unikális és értékes, ilyet kevés helyen kapnak a diákok. Az MMI Mentoroknak nagyon köszönjük az értékes előadásokat, energiákat, nagyon büszkék vagyunk, hogy több száz diáknak tudtunk pro bono jellegű képzést nyújtani. Az Óbudai Egyetem nemrég bevezetett új F tanterve olyan képességeket is igyekszik fejleszteni, amelyekkel a hallgatók sokkal szélesebb körben tudnak helytállni a munka világában, de eközben hozzájárulnak a környezet védelméhez és a társadalom kohéziójához is. A társadalmi tőke fejlesztése megköveteli, hogy képesek legyünk az együttműködésre és segítsük embertársainkat, az élet bármely területéről is legyen szó. A tutori rendszer kiépítése és korszerű tanulástechnikai alapkompetenciák kurzus segítségével a hallgatók olyan képességeket fejleszthettek, amelyekkel maguk is sokat tudnak segíteni társaik beilleszkedésében, tanulásában és fejlődésében. A kurzus azzal folytatódik, hogy a hallgatók maguk is mentorálni fogják alsóbb éves hallgatótársaikat, amellyel erősítik az egyetemi polgárok közösségét és az új belépők szocializációját. Ehhez a munkához adott jó alapot az MMI közössége és mentorprogramja, akik teljesen önkéntes alapon vállalták a program egyetemre történő behozatalát" - mondta Dr. Varga János, oktatási dékánhelyettes, egyetemi docens.

A mentorképzést a Gazdálkodási és menedzsment szak, a Gazdaságinformatikus szak, a Kereskedelem és marketing szak és a Műszaki menedzser szak hallgatóinak tartották. Az egyetem és a civil szervezet szakemberei kiemelték, hogy az MMI Tutorial mentoring program résztvevői a családi és hétköznapi életben vagy sportkarrierben éppúgy tudják hasznosítani a mentoring gondolkodást és tudást, mint az egyetemi környezetben és vállalati szférában.

"MMI Egyesületként egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, hiszen egyszerre több mentorral is magas minőségű értéket nyújtottunk, amely egy-egy napra sűrítve még jelentősebb eredményt és hatást ért el, és kiemelten jó visszajelzéseket kapott. Ennek alapjait az egyéni elkötelezettségünk és együttműködésünk teremtette meg, amelyet nagyszerű szervezéssel kapcsoltunk rekordot jelentő csokorba. Nagyon büszke vagyok a mentorokra és az egyetemi kapcsolódásra, mert ezzel is jó ügyet szolgálunk, a fiatalok fejlesztését és tutorrá, későbbi mentorrá válását támogatjuk, miközben a csapatmunkánk és a közösség-építési, jövőtudatos-gondolkodás üzeneteink átadása is erősödik" - mondta Pintér Gábor, a Mind Mate Inspiration civil szervezet elnöke.

Hirdetés

Az egyetem mellett a diákok is sikerként, valamint nagyszerű fejlődési lehetőségként könyvelték el az MMI Tutor-képzést, ezért a civil szervezet most azon dolgozik, hogyan tudja ezt a hiánypótló projektet és rendezvénysorozatot tovább gondolni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.