„Támogassa
A lényeg

Karácsony: Június 9-én arról szavazunk, hogy akarunk-e mini-Dubajt Budapesten vagy inkább maxi-Budapestet helyette

1/05/2024 19:05

| Szerző: Klubrádió

"Egy parazitaállam soha nem fogja jól használni az európai uniós forrásokat" – fogalmazott Karácsony Gergely főpolgármester a DK, az MSZP és a Párbeszéd majálisán.

Karácsony Gergely főpolgármester a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös ünnepségén azt mondta, hogy húsz évvel az uniós csatlakozás után keserédes az ünnep, mert bár meg kell becsülni és nem szabad elfelejteni, hogy "Európa legbékésebb, legfejlődőbb politikai szövetségének a részei vagyunk", látni kell, hogy azok az országok, amelyekkel közösen csatlakozott Magyarország az EU-hoz, jobban éltek a lehetőséggel, hogy felemeljék a nemzetüket.

Az Európai Unió sem tökéletes – jegyezte meg Karácsony Gergely, hozzátéve, nekik épp az a bajuk vele, hogy nem elég erős, túl sokat ad az elitnek és keveset az embereknek, a tőke egységét hozta el, nem az emberekét. Hangsúlyozta, még erősebb Európát szeretnének, mert hisznek benne, hogy a magyar nemzeti szuverenitást éppen egy erősebb Európa adná meg.

"Egy parazitaállam soha nem fogja jól használni az európai uniós forrásokat" – fogalmazott. Ezek a pénzek hiányoznak az oktatásból, az egészségügyből, Budapestről és a legkisebb magyar falvakból – mondta. Meg kell változtatni az államot, uralkodás helyett a szolgálatot kell választani, és meg kell erősíteni azt a politikát, amit az államon belül csak az önkormányzatok képviselnek.

Az önkormányzatok szerinte sokkal jobban használják a forrásokat, mint a kormány – tette hozzá. A főpolgármester ígéretet tett arra, hogy az uniós forrásokból zöldíteni fogják a fővárost és elindítják az elmúlt harminc év legnagyobb lakhatási programját.

Kijelentette, nem Brüsszelt akarják elfoglalni, hanem Magyarország "méltó helyét a világban, Európában, csakis Európában". Június 9-én az emberek arról szavaznak, hogy akarnak-e egy Magyarország felemelkedését szolgáló, az ország történelmi esélyét kihasználó politikát, akarják-e, hogy az önkormányzatok legyenek az ország európai hídfőállásai, akarnak-e "mini-Dubajt Budapesten vagy inkább egy maxi-Budapestet helyette"?

(forrás: MTI, kiemelt kép: Karácsony Gergely/Facebook)