„Támogassa
A lényeg

Dobrev: Soha nem látott pénzeső zúdult az országra, de "Orbán rokonsága, szomszédsága ellopta"

1/05/2024 16:41

| Szerző: Klubrádió

Miközben soha nem látott pénzeső „zúdult” az országra, ezt a pénzt „Orbán rokonsága, szomszédsága ellopta”, ezt nem szabad hagyni – hangoztatta Dobrev Klára a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti listavezetője a három párt közös, 20 éve Európában című május elsejei ünnepségén a Városligetben az MTI beszámolója.

Dobrev Klára erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket – közölte a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerda délután Budapesten.

A három párt közös, 20 éve Európában című május elsejei ünnepségén a Városligetben a politikus azt mondta, szerinte jobboldali támadás alatt áll Magyarország uniós tagsága és a munka becsülete is.

Hozzátette: bár Magyarország ott van Európában, a magyarok utazhatnak, tanulhatnak, vállalkozhatnak, de az ország szégyenpadra került, a magyarok keresik a legkevesebbet Európában, itt az egyik legalacsonyabb a nyugdíj, a legrosszabb az egészségügy, itt romlott a legjobban az oktatás, miközben "soha nem látott pénzeső zúdult az országra". Ezt a pénzt "Orbán rokonsága, szomszédsága ellopta", ezt nem szabad hagyni – hangsúlyozta.

Közölte, arról is szól június 9-i EP-választás, hogy erősebb vagy a gyengébb Európa legyen. Kijelentette, hisz abban, hogy az erős Európa meg tudja védeni állampolgárait még a korrupt kormányokkal szemben is, még akkor is, ha a miniszterelnök egy keleti despotának hajbókol.

A DK, az MSZP és a Párbeszéd szövetsége olyan erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormányával szemben kell megvédenie őket – rögzítette.

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet sürgetett, még akkor is, ha Fidesz ezt nem akarja. Ma Magyarországon tisztességes munkából nem lehet megélni – mondta.

Kijelentette: Magyarországot ebből a jobboldali rémálomból egy baloldali, zöld, szociáldemokrata kormány tudja kihúzni. Akkor lehet itt egy tisztességes ország, ha visszaadják a munka becsületét, a tisztességes béreket, nyugdíjakat. Pénz van rá, csak nem kellett volna ellopni – tette hozzá.

Dobrev Klára kitért arra is, ma Magyarországon az emberek többségének "tele van a hócipője" Orbán rendszerével és politikájával. Egyedül azonban nem lehet sikert elérni. Ezért az ellenzék oldalán, aki együttműködik, annak van esélye Orbán rendszerét leváltani – jelentette ki.

Szerinte mindenki, aki az ellenzéket gyengíti, megosztja, bántja, az Orbán Viktor rendszerét erősíti. Egy pillanatig nem fogja hagyni – folytatta –, hogy még egyszer valaki megossza az ellenzék erőit. "Együtt vagyunk és együtt fogjuk leváltani Orbán rendszerét" – fogalmazott.