„Támogassa
A lényeg

Szentkirályi titokban majálisozott, aztán a macsóskodó Karácsonyról beszélt

1/05/2024 15:22

| Szerző: Klubrádió

A Fidesz majálisára csak a meghívottak és a regisztráltak léphettek be, írja a Telex.

A Telex szerint a Fidesz és főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra teljes titokban tartottak május elsejei eseményt. A rendezvény annyira exkluzív volt, hogy a meghívókat sms-ben küldték ki a Fidesz szimpatizánsainak, benne egy regisztrációs linkkel. Hidvéghi Balázs volt EP-képviselő, jelenlegi kampányfőnök, Sára Botond VIII. kerületi és Böröcz László I. kerületi polgármesterjelölt mellett fidelitasos fiatalok és a kormánypárti média is megjelent, írják tudósításukban.

Megkérdezték Szentkirályitól, hogy az ő programja Gyurcsány Ferenc-e, amire annyiban igennel válaszolt, hogy hangsúlyozta, a volt miniszterelnököt és „bandáját” ki kell tessékelni a fővárosból.

A közlekedési káosz felszámolása is benne van a programjában, a megígért P+R parkolókat hiányolta, valamint a bejelentett, de meg nem valósított kötöttpályás fejlesztéseket, mint a pesti fonódó villamoshálózat. Új trolikról, akadálymentes, alacsonypadlós járatokról is beszélt.

Bicikliutakra szükség van, de az nem jó, hogy nem valódi fejlesztés történik, hanem átgondolatlan módon lecsípnek az utakból a bicikliseknek, amivel szerinte csak a dugók nőnek.

Arra a kérdésre, hogy visszalép-e, úgy reagált: szerinte sértő, ha azt feltételezik, hogy egy nő nem tud végigcsinálni egy kampányt. Lekezelőnek, macsóskodónak tartja az olyan mondatokat a főpolgármestertől, amelyek szerint őt esetleg leszednék a kampányból. Hozzátette, esze ágában sincs visszalépni.