A vállalkozások mellett a lakosság számára is hozzáférhetők lesznek támogatott, kamatmentes kölcsönök

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.

2024. május 1., 13:07

Szerző:

A Nemzetgazdasági Minisztérium és az Energiaügyi Minisztérium által nemrég bejelentett, várhatóan júniusban induló Otthonfelújítási Program az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítését támogatja: hőszigetelésre, nyílászáró cserére, valamint a fűtési és használati melegvíz-előállító rendszerek korszerűsítésére vehető igénybe. A programnak köszönhetően a kormányzati várakozások szerint közel 110 milliárd forintnyi beruházás fog elindulni, így közel 20 ezer családi ház újulhat meg. A program nagymértékben hozzájárulhat a lakóingatlan-állomány energiahatékonyságának javításához, hiszen az adatok azt mutatják, hogy a hazai lakások 80 százaléka 1990 előtt épült, és a lakásállomány nagyjából 40 százaléka energetikai szempontból rossz kategóriába sorolható. A kezdvezményes kölcsönre és a programra pályázni nyár elejétől lehet majd a kialakítás alatt lévő lakossági MFB Pont Plusz hálózaton keresztül.


„A támogatott konstrukciók kiemelten fontos elemei az otthonteremtéssel kapcsolatos banki termékpalettánknak, így az MBH Bank ezen a téren is arra törekszik, hogy a lehető leghatékonyabban juttassa el azokat az ügyfelek számára. Célunk, hogy az otthonteremtéshez vezető út minden szakaszában jelen legyünk, legyen szó építésről, vásárlásról vagy felújításról, így nagy öröm számunkra, hogy kijelölt fiókjainkban elérhetővé válik az Otthonfelújítási Program is. Azzal pedig, hogy a vállalati mellett a lakossági MFB Pont Plusz hálózatot kialakító konzorciumban is részt veszünk, az MBH Bank egyedülálló módon biztosíthatja minden ügyfélnek a hozzáférést az uniós programokhoz, mégpedig a legkiterjedtebb szakértői hálózattal” – nyilatkozta Ginzer Ildikó, az MBH Bank standard kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

A vállalati KKV Technológia Plusz Hitelprogramban értéknövelő beruházásokra és fejlesztésekre lehet pályázni


A mikro-, kis- és középvállalkozások számára a GINOP Plusz program részeként korábban meghirdetett KKV Technológia Plusz Hitelprogram kölcsöntermékénél európai uniós forrásokból 155,54 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre. A hitel nulla százalékos fix kamat mellett kínál finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra, a terméket a főváros kivételével az ország egész területén igénybe vehetik a magyar kkv-k.


A vállalkozások által igényelhető kölcsön összege pályázatonként minimum 10 millió forint, maximum 100 millió forint lehet, a teljes futamidő alatt fix, 0%-os ügyleti kamat mellett. A hitelprogram keretében 2024. április 30-tól 2024. december 30-ig lehet kölcsönkérelmet benyújtani. A hitelt olyan hazai mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetik, melyek legalább 5 főt foglalkoztatnak, illetve legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel rendelkeznek. A KKV Technológia Plusz Hitelprogram terméke az országszerte elérhető MFB Pont Plusz vállalati hálózatban igényelhető.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogramról bővebb információk az MFB és az MBH Bank honlapjain találhatók. Az Otthonteremtési Program pályázati felhívása a www.palyazat.gov.hu oldalon lesz elérhető.

(Fotó: nattanan23 via Pixabay)

2024. május 16., 13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.