„Köszönjük,
Hányszor kell megérteni a múltat?
Galaxis kalauz

Hányszor kell megérteni a múltat?

A védekező felejtéstől Isten szavának változó igazságáig vezetett a Galaxis kalauz. Útközben megvizsgáltuk a Biblia szándékos túlzásait, valamint a traumákat, amelyek nem képesek emlékekké válni.  

Híres mesterségem címere
Ötös - Szalai Krisztával és Epres Attilával

Híres mesterségem címere

Tényleg olyan izgalmas egy magánnyomozó munkája, ahogy azt gondoljuk? Milyen ügyekkel bízzák meg? Hogy dolgozik éles helyzetben egy túsztárhgyaló? Mit kell tudnia egy 3D modellezőnek, és mi mindent lehet életre hívni egy 3d nyomtatóval? Mit csinál egy állatkommunikáció-és viselkedésterápiás szakember? És vajon hogy telik egy munkanapja egy hidrogeológusnak?   

Németország máshogy kezelte az orosz kibertámadást, mint a magyarok
Reggeli gyors

Németország máshogy kezelte az orosz kibertámadást, mint a magyarok

Németországban a külügyminiszter tiltakozott a feltételezhetően orosz érdekből tervezett hekkertámadás ellen. Mikor pedig a német kancellár hivatal ellen intéztek támadást, Olaf Scholz elfogadhatatlannak nevezte a külföldi beavatkozást. Eközben a magyar külügyet érő orosz hekkertámadást nem követte a némethez hasonló reakció. 

A Magnyickij-törvény alkalmazását szorgalmazza magyar oligarchák ellen a CEU kutatója
Reggeli gyors

A Magnyickij-törvény alkalmazását szorgalmazza magyar oligarchák ellen a CEU kutatója

Az Ukrajna elleni invázió előtt is fejlett volt Orbán és Moszkva viszonya, de nem mélyült el ennyire. Magyarországon most már biztonságos révben érezhetik magukat az orosz kémek, Moszkvának közvetlen kapcsolata van az Orbán-kormányhoz. Brüsszel és Washington eddig halogatta a problémával való szembenézést, de mostanra az orosz befolyás olyan mértékű lett Magyarországon, ami azonnali cselekvést tesz szükségessé – állapítja meg Zgut-Przybylska Edit, a Politicoban megjelent véleménycikkében.

Karácsony 8-10 százalékos előnye behozhatatlan – véli a Republikon elnöke
Esti gyors

Horn: Karácsony előnye behozatatlan

A Republikon Intézet elnöke szerint az általuk végzett közvélemény-kutatás biztos győzelmet jósol a jelenlegi főpolgármesternek. Horn Gábor az Esti gyorsban azt mondta, valami váratlan fordulatnak kéne ahhoz történnie, hogy akár Szentkirályi, akár Vitézy legyőzze Karácsonyt.

Magyar animátorokkal turbózott filmekkel zajlik a cannes-i filmfesztivál
A lényeg

Magyar animátorokkal zajlik a cannes-i filmfesztivál

Az Oscar-díjas Michel Hazanavicius szívhez szóló animációjának több mint a fele a Kecskemétfilm stúdiójában készült, míg a Micsoda nő! mai változatának, az Anorának a trükkjeit Budapesten végezte a KGB stúdió. Mindkettő versenyfilm Cannes-ban.

Szólj be a politikusnak!

Szólj be a politikusnak!

A Szabadság köreinek új rendezvényén Cseh Katalin, a Momentum, Dobrev Klára, a DK, és Le Marietta, az MKKP EP-listavezetője válaszoltak a közösség kérdéseire.

A világ talán legrövidebb kerékpárútja

A világ talán legrövidebb kerékpárútja

Orbán titokban migránsozott és genderezett Kecskeméten, a kormányhivatal volt fideszes képviselőt akar szakértőnek a CATL-perben Debrecenben, az Összefogás Miskolcért szövetség polgármesterjelöltje azt mondja, "ne legyünk Mészáros Lőrinc turkálója". Ez a fülke - a független helyi lapok közösségének heti lapszemléje.

Mobilalkalmazásaink - Töltse le!