Nem csak Magyar Péter tart gyűlést anyák napján Debrecenben

Nem csak Magyar Péter tart gyűlést anyák napján Debrecenben

Magyar Péter a nemzeti menetet felvezető molinó mögött 2024. április 6-án (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nem csupán Magyar Péter, a Nemzeti Együttműködés Rendszeréből kiugrott politikus tart nagygyűlést Debrecenben május 5-én, vasárnap délután. Egy másik olyan rendezvényt is bejelentettek ugyanis a belvárosba, amely a gyülekezési törvény hatálya alá esik. Ezt a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közölte a Magyar Hang érdeklődésére.

Mint írták, az egyiket a Kossuth térre hirdették meg 14 órától 16 óráig, ez Magyar Péter és a Tisza párt anyák napi nagygyűlése a Nagytemplom előtti téren. A rendőrség tájékoztatásából kiderül: a villamosok aznap már délután 1 órától nem fognak járni, egészen a rendezvény végéig, vagyis 5 óráig. A másik belvárosi rendezvényre a Csapó utcán kerül sor, de nem a Kossuth téri torkolatánál, hanem a bevásárlóközpont környékén délután 15 és 17 óra között. Azt, hogy kik ennek a rendezvény szervezői, nem árulta el a rendőrkapitányság, mondván nincs lehetőségük erre válaszolni, ám úgy tudni, hogy aláírásokat kívánnak gyűjteni. A rendőrség kérdésünkre azt is tudatta: május 5-én délután Hajdúböszörményben is lesz a gyülekezési törvény hatálya alá eső gyűlés a megyében, információink szerint azonban az nem Magyar Péter rendezvénye lesz. A megyei rendőr-főkapitányság azt is közölte, hogy a rendőrség a szükséges erőkkel biztosítja a gyűléseket.

Magyar Péter a fővárosi Kossuth téren megtartott demonstráción jelentette be, hogy anyák napjára újra szervez egy rendezvényt, majd nem sokkal később országjárása egyik állomásán, Békés megyében közölte, hogy a helyszín ezúttal nem Budapest, hanem Debrecen lesz. Erről egyébként Kósa Lajos (Fidesz-KDNP), a város korábbi polgármestere is elmondta véleményét, szerinte anyák napján épp annyira nem illik ilyet szervezni, mint legénybúcsút vagy dévaj partit. 

A cívisvárost 1998 óta a Fidesz irányítja, és 1998-ban nyert utoljára nem fideszes jelölt egyéni választókerületet – egyet –, azóta is tarol a jelenlegi kormánypárt az önkormányzati választásokon is.

Frissítés: Mégis járni fognak a villamosok
Újabb hatósági, közlekedésszervezési egyeztetésre került sor cikkünk publikálása óta a Magyar Péter jogász-politikus által május 5-re Debrecen főterére meghirdetett tüntetés ügyében. Mint a megyei rendőr-főkapitányság pénteken lapunkkal közölte: a villamosok mégis járni fognak a vasárnapi tüntetés ideje alatt a Kossuth téren is. Emellett azt is tudatták, hogy a Csapó utcára meghirdetett másik rendezvény – aláírásgyűjtő gyűlésről szóltak a hírek – végül elmarad.