Biztos sokan tapasztalhatták már, hogy egy-egy bizalmas hangvételű e-mail mintha „eltévedt” volna, és látszólag indokolatlanul érkezett a levelek közé, legyen szó egy randevú megköszönéséről vagy arról, hogy egy idegen család megoszt egy ballagási felvételt – de a lista valójában végtelen. Emögött többek között az is állhat, hogy a Gmail-fiókoknál a pontok nem számítanak. 

A Gmail címeknél nem számítanak a pontok

Google Support oldalára feltöltött tájékoztató szerint az emberek akkor is megkapják az e-maileket, hogyha a feladó a levélíráskor véletlenül pontot tesz az e-mail-címbe – írja a Femina

Sokaknak pusztán a vezeték és keresztnevük szerepel benne, például [email protected], de ebben az esetben a [email protected], a [email protected] és a [email protected] is hozzátartoznak. 

Ez csak akkor van másképp, hogyha munkahelyi, iskolai vagy egyéb szervezeten belüli e-mail-címről van szó, mert akkor a pontok igenis számítanak. 

Hogyha valaki szeretné ennek fényében megváltoztatni az e-mail-címében szereplő pontok számát, esetleg a helyét, az a Google rendszergazdához tud fordulni ez ügyben.