Bőnyi késelés: Tóth Andi elmondta, szerinte ki az igazi felelős a tragédiáért

Tóth Andi rendszeresen állást foglal közéleti kérdésekben, és most a bőnyi késelés igazi felelőseit nevezte meg.

2024. május 1., 06:29

Szerző:

A bőnyi késelés hétfő óta foglalkoztatja az ország közvéleményét: a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában egy fiatal lány megkéselte tanulótársát. Most Tóth Andi is hozzászólt a témához, és minden bizonnyal az egykori énekesnő azért érzett késztetést arra, hogy véleményezze a témát, mert például a rendőrség hivatalos videója is azzal a címmel került fel a YouTube-ra, hogy:

„Előzmény nélkül szúrta hátba az osztálytársát”

A bőnyi késelés mellett Tóth Andi sem mehet el szó nélkül

Az egykori énekesnő, aki nemrég igazolt vissza az RTL-hez a TV2-től, 24 óráig megtekinthető Instagram sztoriban osztotta meg gondolatait az esetről kedden. A videóban arra hívja fel a figyelmet, hogy egyáltalán nem volt előzmény nélküli az agresszió.

„Van az az új sztori, hogy egy hatodikos kislány szívkörnyéken szúrta az osztálytársát, aki már túl van az életveszélyen hál'Istennek. Átugrunk egy elég jelentős információn. Az elkövető kislány írt egy listát azokról, akiket le szeretne szúrni, és átugorjuk azt a tényt, hogy ezt a kislányt a többi kislány mennyire csúfolta, bántotta, bullyingolta. Ami persze nem jogosít fel arra, hogy valaki ilyet tegyen, abszolút nem erről van szó. Viszont talán ha egy kicsivel több figyelmet fordítanának az emberek ezekre az »apróságokra«, hogy bullying, akkor talán elkerülhetnénk az ilyen végeket.”

Tóth Andi hozzáteszi, hogy sok interjút-tartalmat megnézett az interneten erről, de úgy érzi, egyáltalán nincs elég hangsúly az előzményeken.

„Nem gondolom, hogy elég figyelem irányult arra, hogy honnan is indult ez a történet. Mert nem csak gondolt egyet a kislány, hogy de jó buli lenne ezt holnap megcsinálni, hanem bántották, bullyingolták ezt a kislányt. Láttam szülőket interjút adni, hogy »miért nem figyelt oda jobban az anyuka a kislányára«. Miért nem figyel oda mindenki egy kicsit jobban a gyerekére vagy a körülötte lévőkre? Mert értem, hogy könnyű azt mondani a bullyingra, hogy az egy bullshit, egy ostobaság, »gyerekek, na, ez van«. Nem. És gyerekként még szörnyűbb ezzel együtt élni, és úgy felkelni, hogy félsz, hogy mit mondanak a suliban már megint rólad”

– teszi hozzá Tóth Andi a történethez.

Az énekesnő aztán megpróbálja visszakövetni az ok-okozati láncolatot, és igen messzemenő következtetéseket von le azzal kapcsolatban, hogy hogyan történhet meg, hogy egy hatodikos kislány eljut oda, hogy leszúrja az osztálytársát. Tóth Andi így fogalmaz:

„A gyerekek sem maguktól sem csinálják ezt a bullyingot, hanem egyértelműen eltanulják, mint minden mást, és nyilván a felnőttektől. Szülőktől, rokonoktól, más gyerektől, olyanoktól, akikre felnéznek. Dehát elég csak körbenézni a kikúrt social médián... Szóval ezért jár a pofám arról, hogy egy picikét jobban figyeljünk oda arra, hogy kit bántunk, miért bántjuk, jobb lesz ettől a napom? Mert egy picit felelősek vagyunk ezért mindannyian.”

(Kiemelt kép: Tóth Andi Instagramja)