Ha egészségesen, kiegyensúlyozottan szeretnénk étkezni, fontos, hogy az apróbb részletekre is odafigyeljünk. Ilyen például az, hogy ne csak azt döntsük el megfontoltan, hogy milyen ételek kerülnek a tányérunkra, hanem az elkészítésükre is ügyeljünk. Ebben pedig hatalmas szerepet tölthet be az is, ha túllépünk a klasszikus napraforgó étolajon, és mindig tudatosan megválogatjuk, hogy milyen olajokkal sütünk-főzünk a mindennapokban.
1/5 Extra szűz olívaolaj
Ha csupa egészséges, tápláló ételt szeretnél készíteni otthon, akkor sosem árt, ha van otthon egy üveg extra szűz olívaolajod. Sokat számít, ha valóban extra szűz, ez ugyanis azt jelzi, hogy kevésbé feldolgozott, mint a sima olívaolaj, és több olyan vegyületet is tartalmaz, amelyek jótékonyan hatnak az egészségünkre, beleértve azt is, hogy segíthet megelőzni különféle rákos megbetegedések kialakulását.
Hogyan használd? Az extra szűz olívaolajjal könnyed vinaigrette öntetet készíthetsz salátákhoz, adhatod mártogatósokhoz, de használhatod zöldségek és egyéb ételek párolásához is. Ha felmelegíted, az elveszti a gyümölcsös ízét, ha pedig eléri füstpontját (a pontot, ahol égni kezd), a benne lévő vegyületek - az egészségeseket is beleértve - bomlani kezdenek. Így sütéshez és rántott ételekhez sem jó ötlet használni.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!