„Támogassa
A lényeg

Karácsony: A június 9-i választás legyen népszavazás a mini-Dubajról!

1/05/2024 03:12

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergely hangsúlyozta, a Rákosrendező területére több tízezer lakást és parkokat lehetne építeni, ez a főváros egyik "aranytartaléka", ezért történelmi bűn eladni, ráadásul versenyeztetés nélkül, ismeretlen összegért. A főpolgármester közölte, ezt nem fogja hagyni, és arra kéri a budapestieket, hogy az önkormányzati választásokon mondjanak véleményt a beruházásról, legyen az egy népszavazás a mini-Dubaj projektről.

A kínai Fudan egyetem campusáról is hozott törvényt a parlament, nem is egyet, hanem kettőt, mégsem lett a dologból semmi – így reagált Karácsony Gergely főpolgármester az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arra, hogy az Országgyűlés megszavazta a Rákosrendezőre tervezett, mini-Dubajként elhíresült beruházásról szóló államközi megállapodást.

A főpolgármester elismételte, amit a szavazás után már közölt, hogy a hétvégén lezárult második Budapesti Lakógyűlés eredményei szerint a fővárosiak elsöprő többsége nem támogatja a beruházást (94 százalék Parkvárost akar mini-Dubaj helyett). Ő pedig, mint mondta, bár nem szereti nagyon használni ezt a kifejezést, hazaárulásnak tartja a megállapodást, amely egy ekkora területet átenged egy dubaji befektetőnek, nem tudni mennyiért.

Mint mondta, a Rákosrendező területére több tízezer lakást és parkokat lehetne építeni, ez a főváros egyik „aranytartaléka”, éppen ezért történelmi bűn eladni, ráadásul versenyeztetés nélkül, ismeretlen összegért.

Hangsúlyozta, ezt nem fogja hagyni, és arra kéri a budapestieket, hogy az önkormányzati választásokon mondjanak véleményt a beruházásról, legyen az egy népszavazás a mini-Dubaj projektről.