Szentkirályi Alexandra egy méhlegelőnek esett neki fűkaszával

  • narancs.hu
  • 2024. április 30.

Belpol

A Fidesz jelöltje alaposan beöltözött a művelethez, amivel kicsit segített megerősödni az egérárpának.

Méhlegelőként kijelölt, elszabaduló biodiverzitásra szabadon engedett és szándékosan ritkán kaszált szakasz egy részét sikerült kampányként lekaszálnia a Fidesz főpolgármester-jelöltjéne, Szentkirályi Alexandrának és a X. kerület polgármesterének, D. Kovács Antalnak a Kerepesi útnál – állítja Karácsony Gergely főpolgármester.

 
forrás: Facebook / Szentkirályi Alexandra
 

Szentkirályi valamiért vegyvédelmi ruhában ragadta meg a fűkaszát, jelezvén, hogy szerinte ilyesmi lenne a feladata Karácsonynak is, a megszólított politikus azonban jelezte, hogy kicsit más a valóság.

Karácsony azt írta, hogy a kaszálás „egy fővárosi kijelölt méhlegelőn történt, a Kerepesi út osztósávjában, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években. Most sikerült belevágni a virágba is, igazán kár. Amúgy ez az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv, vagyis olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra, játszótérnek vagy bármire, ezért éppen arra szolgál, hogy engedjük átalakulni vadvirágossá. Már ha neki nem esik valaki kaszával…”

Karácsony szerint az itt kialakult biodiverzitás elnyomná idővel az egérárpát, azt a növényt, amit „lekaszált és csokorba csomagolt nekem a kormányszóvivő asszony. Kedves lenne, ha nem lenne káros, hiszen azzal, hogy lekaszálta, segített neki megerősödni. Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok” – tette hozzá.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk