Szentkirályi Alexandrának sikerült lekaszálnia Karácsony egyik méhlegelőjét

Szentkirályi Alexandrának sikerült lekaszálnia Karácsony egyik méhlegelőjét

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje és Kovács Róbert Antal kőbányai polgármester. (Fotó: Szentkirályi Alexandra Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Fűkaszát ragadtunk D. Kovács Róbert Antal polgármesterrel Kőbányán és megmutattuk mi lenne a főváros dolga” – írta a Fidesz főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra a Facebook-oldalán hétfőn. Az általa posztolt fotókon az is látható, hogy hófehér munkavédelmi öltözetben letarolták a növényzetet egy területen.

Kedden Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester is megosztotta véleményét a történtekről. – Kijelölt méhlegelőt kaszált le kedden Szentkirályi Alexandra, a Fidesz „B főpolgármester-jelöltje” – közölte a Facebookon. Mint írja, „bár fideszes politikusokra tényleg jellemző, hogy nagyokat szoktak kaszálni, ez most (sem) jött össze…”. A „vegyvédelmi ruhában végrehajtott művelet” a Kerepesi út osztósávjában történt, ahol a biodiverzitás háromszorosára nőtt az elmúlt években. Az útpályát elválasztó úgynevezett osztósáv olyan zöldfelület, amelyet a forgalom miatt nem lehet használni kutyasétáltatásra vagy játszótérnek. Éppen ezért az a célja, hogy vadvirágossá váljon – tette hozzá. A főpolgármester felidézte, hogy a „kormányszóvivő asszony” lekaszált egy köteg egérárpát, amelyet csokorba kötött a számára. 

Karácsony emlékeztetett, hogy az osztósávban kialakult biodiverzitás lassan elnyomná az egérárpát, ám azzal, hogy Szentkirályi Alexandra lekaszálta, segített a gyomnövénynek megerősödni. Ugyanis az egérárpa akkor győz a többi vadvirág felett, ha folyamatosan zavarják a területet, például felkészületlen politikusok. – Amondó vagyok, hogy bugyuta lejárató akciók helyett inkább segítsünk a beporzó rovaroknak, hogy a növényzet hűteni tudja egy picit a várost így a klímaváltozás idején – zárta mondandóját a főpolgármester.