Nagy Márton reagált az benzinárcsökkenésre

  • narancs.hu
  • 2024. április 30.

Gazdaság

Örül neki, hogy megértette mindenki, mit szeretne a kormány. 

„Úgy tűnik, megértette mindenki, mit szeretne a kormány, ennek nagyon örülök, hogy a kooperációt választották az ellenállás helyett. Ez egy nagyon nagy, a jó irányba tett lépés, az, hogy elegendő-e vagy sem, a kormány a jövő héten tudja értékelni. De a szomszédos árak is felfelé mozognak” – jelentette ki Nagy Márton az atv.hu kérdésére egy mai sajtótájékoztatón arra reagálva, hogy a Mol hétfő délutántól valamennyi benzinkútján 10 forinttal csökkentette a benzin és a dízel árát. Így a benzin átlagára 637 forint, a dizelé pedig 623 forint lehet.

A régiós árak várhatóan felfelé fognak mozdulni, így van esély, közel vagyunk ahhoz, hogy a magyar üzemanyag ár szintje közel kerüljön a referencia ártékhez – tette hozzá. „Az jó felvetés, megfelelő felvetés, hogy ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag átlagára legyen a referenciaérték” – a miniszter a kritikákra reagálva, hogy miért a régiós, és miért nem a szomszéd országok üzemanyagár átlagát tekintik referencia szintnek.  

A nemzetgazdasági miniszter múlt szerdán szólította fel az üzemanyag kereskedőket, hogy két héten belül csökkentsék a gázolaj és a benzin árát a régiós átlagárra – különben kemény eszközöket alkalmaz a kormány. A forgalmazók akkorra már árat csökkentettek, a benziné 647 forint volt, míg a gázolajé 633 forint volt. „Ez nem elég. A benzinnél 27 forint az eltérés,  gázolaj esetén 10 forint” – hangoztatta szerdán Nagy Márton.

Most a Mol-kutaknál az árváltozás nem a nagykereskedelmi árak esése miatt következett be, hanem a cég a saját árrését csökkentette. Ha ezt a lépést a többi magyarországi szolgáltató is követi, akkor várhatóan 637 forintos benzin- és 623 forintos gázolajár várható, számolt be a lap. 

Nagy Márton korábban a benzinárstop újbóli kivetését sem vetette el

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk