Saját kiskorú lányát és élettársáét is abuzálta egy volt rendvédelmi dolgozó

Saját kiskorú lányát és élettársáét is abuzálta egy volt rendvédelmi dolgozó

Fotó: Unsplash/rawpixel

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Vádat emel a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emel az ellen a volt rendvedelmi dolgozó ellen, aki a vád szerint saját és élettársa kiskorú lányát is éveken keresztül abuzálta, a cselekményekben időnként élettársa is részt vett – írta közleményben a Központi Nyomozó Főügyészség kedden.

Többszörösen minősített nemi élet szabadságát sértő bűncselekmények, kiskorú veszélyeztetésének bűntette, valamint a súlyos testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt vádat emelt a Fővárosi Törvényszéken a Budapesti Regionális Nyomozó ügyészség az ellen a negyvenes éveiben járó férfi ellen, aki a vád szerint saját és az élettársa kiskorú lányát is éveken keresztül abuzálta, mely cselekményekben időnként az élettársa is részt vett. Egy korábbi ügyészségi közleményből már kiderült, hogy a vádlott tűzoltó volt. A mostani közleményben azt írják: a jogviszonya a nyomozás kezdeti szakaszában megszűnt.

A vádirat szerint a volt rendvédelmi dolgozó testi erejét kihasználva, egyúttal a kiskorú sértettek ellenállását – veréssel, vagy akár megöléssel történő fenyegetéssel – megtörve mindkét gyermeket nagyjából tíz éves kora óta bántalmazta szexuálisan. Az abúzus és a bántalmazás addig tartott, amíg a sértettek nagykorúvá váltak és elköltöztek otthonról. A férfi élettársa tudott a történtekről, azonban nem vetett véget az erőszaknak, hanem később, néhány alkalommal ő is részt vett a gyermekek szexuális cselekmények elvégzésére, illetve azok tűrésére kényszerítésében. A gyermekek bántalmazásán túlmenően a férfi az élettársát is rendszeresen verte, aki több csonttöréssel járó sérülést is elszenvedett az évekig tartó erőszak következtében.

A férfi az eljárás kezdete óta letartóztatásban van, élettársa 4 hónap letartóztatást követően, jelenleg is bűnügyi felügyelet hatálya alatt áll. A nő a nyomozás során részben beismerő vallomást tett, míg a férfi tagadta a bűncselekmények elkövetését. A nyomozó ügyészség vádiratában beismerés esetén – mértékes indítványként – a férfire 22 év, a nőre 12 év fegyházbüntetés kiszabását indítványozta, továbbá azt, hogy a bíróság mindkettőjüket végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától vagy tevékenység végzésétől, amelynek keretében kiskorúakkal kerülnének kapcsolatba.