„Támogassa
A lényeg

Megműtötték és túl van az életveszélyen az a hatodikos kislány, akit reggel osztálytársa szúrt szívtájékon az iskolában Bőnyben

29/04/2024 16:17

| Szerző: Klubrádió

Az édesanyja szerint családi problémáik állhatnak a gyerek viselkedésének hátterében.

Egy szemtanú szerint reggel 9 óra körül jött a mentő a Győrhöz közeli település iskolájához, majd kirohant egy rendőr.

Csogányi Zsuzsanna, a Győr-Moson- Sopron megyei főkapitányság sajtószóvivője a Klubrádiónak elmondta, a helyszíni rendőri intézkedés még jelenleg is tart. 

2024. április 29. A lényeg (2024.04.29.) Csogányi Zsuzsanna
00:29
00:00

Az eddigi információk alapján az első óra végén vette elő a kést a lány és hátulról megszúrta az előtte ülő, vele egy faluból származó, rétalapi osztálytársát. "A tanárnő sikítva rohant ki a teremből, miközben mindenkit arra kért, fusson ki az osztályból” – mesélték a gyerekek, akik a szünet kezdetén látták a történteket.

A tankerületből pszichológusok jöttek az iskolához, a Telex információi szerint a tanárnő rosszul lett, hozzá is mentő érkezett. Szabó Csaba polgármester sem mehetett be az iskolába, a lapnak azt mondta: mindenkit megdöbbentett, ami történt, bízik a kislány felépülésében.

A bőnyi iskola vezetése az eset után arra kérte a szülőket, hogy vigyék haza gyermekeiket, akik közül többen sokkos állapotba kerültek. Akit nem tudtak elvinni, azok felügyeletet kaptak az iskolában.

A Telex találkozott a késelő lány anyjával, aki arról beszélt, hogy családi konfliktussal küzdenek, a hétvégén megfenyegette őt a férje, ezért múlt szombaton rendőrt hívott. Az asszony szerint ez is szerepet játszhatott a kislány viselkedésében, aki korábban mosolygós volt, ám mára ez megváltozott. Ma reggel a lány apja hívta, aki azt mondta a telefonba: "A lányod megszúrt valakit az iskolában." A asszony – elmondása szerint – sokkot kapott, ugyanakkor az iskolához sietett.

Tóth Mihály büntetőjogász a bőnyi iskolai késeléssel kapcsolatban azt nyilatkozta a Klubrádiónak, hogy ha ilyen kiskorú gyanúsított követ el ilyen súlyos bűncselekményt, akkor a bíróság javító-, nevelőintézetet szabhat ki szankcióként. 

2024. április 29. A lényeg (2024.04.29.) Tóth Mihály
01:09
00:00
 (Kiemelt kép: Bőny község madártávlatból)