Lifestyle

Nemcsak egészségesebb lesz a kenyér, de még fogyhatsz is vele, ha így fogyasztod

Mostanában egyre több olyan videós tartalmommal találkozhatsz a TikTokon, mely szerint a kenyér sokkal egészségesebb, ha fogyasztás előtt mélyhűtőben tárolod.

Tényleg érdemes hűtve tárolni a kenyeret?

Az ismét virálissá vált téma kapcsán most Duane Mellor dietetikus is elmondta a véleményét: a szakértő ismertette a videómegosztó portálon terjedő teória lényegét. A kenyérsütés következtében megkocsonyásodó és megdagadó élesztő könnyebbé teszi az emberi sejtek számára a glükóz megkötését, ami növeli az inzulinszintet. Ez előbb-utóbb az éhségérzet megnövekedéséhez, sőt hízáshoz is vezethet.

Ha viszont fogyasztás előtt mélyhűtőben tároljuk a kenyeret, a megdagadt élesztő összezsugorodik, az emésztőenzimek pedig nehezebben oldják fel, vagyis az emberi szervezet nehezebben jut hozzá a benne lévő cukorhoz.

Az összezsugorodott élesztők később kisebb eséllyel vezethetnek majd magas vércukor-, illetve inzulinszinthez.
Kattints a további képekért!

Édességek, tejföl, túró, kefír és sajt is található az érintett termékek között - derül ki a Nébih által közzétett adatokból.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
A született háziasszonyok rengeteg praktikát és trükköt bevetnek a konyhában, hogy még a legegyszerűbb fogásból is a maximumot hozhassák ki. De gondoltad volna, hogy egyetlen esszenciális lépésben...
Lifestyle
Kiszúrni a hűtlenséget elképesztően nehéz feladat, egy új kutatás szerint viszont néhány szakmát végző férfi bizony hajlamosabb lehet rá, mint mások.