Rátamadtak az ajánlást gyűjtő DK-s képviselőjelöltre, kórházba kellett szállítani

Rátamadtak az ajánlást gyűjtő DK-s képviselőjelöltre, kórházba kellett szállítani

Dobrev Klára online sajtótájékoztatója

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az április 25-i, ellenzéki aktivistákat ért budapesti támadássorozat sajnos csak a kezdet volt. Egy újabb borzasztó támadás bizonyította be, hogy az Orbán-rendszer már nemcsak esetenként, hanem a választási kampány szerves részeként, az ország egész területén hajlandó politikai erőszakot alkalmazni – mondta Dobrev Klára, a párt EP-listavezetője hétfői sajtótájékoztatóján. A részletekről szólva azt közölte, hogy vasárnap Jászapátiban egy férfi a nyílt utcán rátámadt az éppen ajánlásokat gyűjtő, DK-s önkormányzati képviselőjelöltre, Ungvári Istvánra. Az ellenzéki politikust már napok óta fenyegetették, ami végül odáig fajult, hogy támadója ököllel olyan erővel mért ütést a képviselőjelölt fejére, hogy mentőknek kellett őt kórházba szállítani.

A DK szerint a politikai erőszak fokozódása kizárólag Orbán Viktor érdekeit szolgálja, de​​​ nem fogják hagyni magukat „Meg fogjuk védeni az ellenzéki közösséget minden támadástól. Addig fogunk küzdeni, amíg az Orbán-rendszer meg nem bukik, és a Fidesz el nem tűnik a hatalom közeléből” – fogalmazott Dobrev Klára.