Az inzulinrezisztencia drámaian megnöveli az esélyedet a cukorbetegség kialakulására – ennek diagnosztizálása egy korai jele lehet annak, hogy ha nem vigyázol, diabéteszes lehetsz. De mit (t)ehetsz azért, hogy csökkentsd a cukorbetegség kialakulásának esélyét?
Többek között figyelj a táplálkozásodra – ezeket az egészséges ételeket edd akkor, ha nem akarod szabotálni a diétádat, és szeretnél jót tenni a testeddel.
1/6 Zöldségek
A zöldségek egy IR-es ember étrendjének alapját kell, hogy alkossák – és egyébként mindenkinek. Alacsony a kalóriatartalmuk, magas a rosttartalmuk, ráadásul nem nyomják fel a vércukorszintedet úgy, mint egyes szénhidrátok. Ha inzulinrezisztenciától szenvedsz, válaszd a friss zöldségeket, az alacsony nátriumtartalmú konzerveket, vagy a fagyasztott verziót a kedvenceidből.
A zöldséglevek sem jelentenek rossz megoldást, bár érdemes a saját készítésűt választani a bolti helyett, utóbbi ugyanis tele lehet adalékokkal, cukorral. Azzal is érdemes számolni, hogy a szűrt levekben nincs rost, így nem fognak annyira eltelíteni, mint a friss változatok.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!