Úgy tűnik, idén sem lesz kihívója Felcsút fideszes polgármesterének

Úgy tűnik, idén sem lesz kihívója Felcsút fideszes polgármesterének

Mészáros László (Fidesz-KDNP), Felcsút polgármestere beszédet mond a Kokas Ignác festőmûvész mûveit bemutató Felcsúti Képtár átadóünnepségén 2019. szeptember 28-án. A kiállítóhely a Váli-völgyben született, ott felnövő Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas mûvész hagyatékának jelentős részét mutatja be.
MTI/Bodnár Boglárka

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Jelen állás szerint egyedül Felcsút jelenlegi polgármestere, a fideszes Mészáros László István indul ismét a településvezetői posztért – vette észre a Magyar Hang a Nemzeti Választási Iroda honlapján. A politikusnak már 2019-ben sem akadt kihívója. 

Mészáros László István még 2018-ban vette át a település irányítását, miután az addigi polgármester, a menet közben rohamosan gazdagodó Mészáros Lőrinc lemondott. Akkor Mészáros Lőrinc úgy fogalmazott közleményében: „Az irányításom alatt lévő tőzsdei vállalatok jelentős tranzakciók előtt állnak, gazdasági érdekeltségeim átfogó szervezeti átalakuláson mennek keresztül, amelyek tulajdonosként teljes embert igényelnek, így lehetetlenné teszik, hogy az üzleti élet mellett közfeladataimnak is eleget tegyek”.

Ezt követően időközi választást tartottak a településen, ahol akkor Mészáros László István mellett még valaki elindult a polgármesterségért: Mészáros László János, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) politikusa volt. A kampányban a kutyapártos Mészárosék volt, hogy kátyút tömtek be Felcsúton, ami miatt a település önkormányzata később arra kérte őket, hogy „a településen Önök által végzett szakszerűtlen kátyúk eredeti állapotának visszaállítását (...) elvégezni szíveskedjék”, különben a jelöltre terhelik a kátyúk helyreállításának költségeit. 

Végül a fideszes Mészáros több mint 89 százalékot ért el a választáson, míg a kutyapártos majdnem 11 százaléknyi szavazatot szerzett. Lapunk kereste az MKKP-t, hogy megtudjuk, az idei önkormányzati választásra vannak-e terveik Felcsúton. – Ezúton sajnálattal és örömmel tájékoztatom a szabad sajtót, hogy Felcsúton nem indítunk polgármesterjelöltet az idei önkormányzati választáson. Ennek oka, hogy korábbi, egy időközi választáson kiemelkedő eredményt elérő jelöltünk, az Igazi Mészáros (aki László) gázszerelői karrierjét építi jelenleg. Amikor ő lesz az ország leggazdagabb embere, akkor újraindítjuk Felcsúton, hogy a saját maga által elrendelt önkormányzati felszólításra állíthassa helyre az általa betömött szakszerűtlen kátyúkat.. – válaszolta lapunknak Terdik Roland, a kutyapárt kommunikációs vezetője. 

Címkék: választás, Felcsút