A hét elején a több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálók melegfronti hatások tapasztalhatnak: Többek között fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás is előfordulhat náluk, de akár ingerlékenyebbekké is válhatnak - hívja fel a figyelmet a met.hu.

Hétfőn főként a Dunántúlon szűrhetik vastagabb fátyolfelhők a napfényt, a Dunától keletre viszont sok napsütésre számíthatunk. Csapadék sehol sem várható. A délkeleti szél sokfelé élénk, a Dunántúl nagy részén és délen erős lesz. Hajnalban 5 és 14, délután 24 és 28 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden szinte mindenhol derült időben lesz részünk, csak néhol jelenhetnek meg kósza felhők az égen. Esni sehol sem fog. Élénk, a Dunántúlon és helyenként délen erős lesz a délkeleti szél. A legmelegebb órákban 23 és 27 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán, azaz május első napján is sok napsütésre számíthatunk, csupán a délután második felében érkezhet több felhő a Dunántúl déli és délnyugati tájai fölé, viszont csapadék ezen a napon sem várható. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a keleti-délkeleti szél. Délutánra 22 és 27 fok közé melegszik a levegő.

Csütörtökön a napos-gomolyfelhős időben helyenként, elsősorban délen és délnyugaton már kialakulhat zápor, zivatar. Az élénk, erős keleti-délkeleti szélben 20-25 fokra van kilátás. Pénteken sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, néhol akár hevesebb viharok is kialakulhatnak. Szeles időre van kilátás, a legmagasabb hőmérséklet pedig 17 és 23 fok között alakulhat - írja az idokep.hu.