Toronymagasan ez a 3 étel az, amitől senki sem puffad

2024. április 29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
A puffadás nagyon kellemetlen tud lenni / Illusztráció: Freepik

Gyakran szenvedsz a puffadástól és valamilyen természetes megoldást keresel a problémára? Gondoltál már arra, hogy beiktass az étrendedbe bizonyos ételeket, amelyek segíthetnek enyhíteni a kellemetlen tüneteket? Összeállításunkban most három olyan táplálékforrást mutatunk, amik arról ismertek, hogy serkentik az emésztést, csökkentik a gyulladást és elvezetik a felesleges folyadékot a szervezetből, ezzel pedig hozzájárulnak a puffadás érzésének csökkentéséhez.

Kivi

A kivi rostokban és antioxidánsokban gazdag gyümölcs, a gyomor-és bélrendszer egészségére nézve pedig számos előnnyel jár. Probiotikumokat tartalmaz, melyek elősegítik az egészséges baktériumok szaporodását a bélben, aminek hatására aztán a kellemetlen puffadásos tünetek is enyhülnek. Ezenkíül a kivi aktinidin enzimet is tartalmaz, mely segít a fehérjék lebonásában, így megkönnyíti az emésztést. A kivi kiváló kiegészítője lehet gyümölcssalátáknak, turmixoknak, de természetesen önmagában is fogyasztható.

Gyakran küzködsz puffadással? Íme a 12 legjobb teafajta, ami azonnal segíthet

Gyakran küzködsz puffadással? Íme a 12 legjobb teafajta, ami azonnal segíthet

Ananász

Az ananász a másik olyan gyümölcs, ami kiváló puffadásgátló tulajdonságairól ismert. Bromelain enzimet tartalmaz, ami szintén a fehérjék lebontásában segít, ezzel támogatva az emésztési folyamatokat. Ezenkívül az ananász nagyon magas rosttartalommal bír, így rendszeres fogyasztásával megfelelő egyensúly alakulhat ki az emésztőrendszerben és a puffadás is csökkenthet. Az ananász szintén hozzáadható salátákhoz, turmixokhoz, de frissító falatként csak magában is nagyon finom.

Zeller

A zeller egy olyan zöldség, ami frissítő íze és számos egészségügyi előnye miatt is népszerű. Magas rosttartalma segíti az emésztést és megakadályozza a puffadást. Ezenkívül természetes vízhajtó tulajdonságokkal si rendelkezik, így segíthet eltávolítani a felesleges folyadékot a szerevezből. A zeller remek kiegészítője a salátáknak, de készíthető belőle leves is, valamint humusszal vagy más szószókkal önmagában is fogyasztható.

via

Ha tetszett a cikk, iratkozz fel a hírlevelünkre itt.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest