Támogassuk adónk 1 százalékával a tehetséges magyar fiatalokat!

Támogassuk adónk 1 százalékával a tehetséges magyar fiatalokat! - írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Támogassuk adónk 1 százalékával a tehetséges magyar fiatalokat!

Hornung Ágnes emlékeztetett: május 21-e a határideje az idei személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának, amely során adónk 1+1 százalékának felajánlásáról is rendelkezhetünk. A Nemzeti Tehetség Program, amely évente 300-350 ezer tehetséges magyar fiatalt támogat, idén is várja a felajánlásokat a 1823-as technikai számon - jelezte.

Az államtitkár rámutatott: "hazánk jövője a jelen fiatal tehetségeinek sikereire is épül. A Nemzeti Tehetség Program (NTP) költségvetési forrásból és az adózók 1 százalékos felajánlásaiból támogatja a legkiválóbb magyar fiatalokat határainkon innen és túl. Magyarország kormánya elkötelezett a tehetséggondozás ügye iránt, ezért a Nemzeti Tehetség Programon keresztül évente 300-350 ezer magyar fiatalt segítünk céljai elérésében - írta.

"Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt 15 évben megközelítőleg 20 ezer pályázat kapott támogatást összesen több mint 37 milliárd forint összegben. Minél több adófelajánlás érkezik, annál magasabb az összeg, amelyet a program a magyar fiatalok támogatására fordíthat. Ezért is érdemes a családoknak fontolóra venni, hogy a Nemzeti Tehetség Program számára ajánlják fel az adójuk második 1 százalékát" - fogalmazott.

Ismertetése szerint a Nemzeti Tehetség Program nagykövetei idén is olyan elismert emberek, akik hisznek a tehetségek felkarolásában, és abban, hogy a tudomány, a művészetek és a sport nélkülözhetetlenek az ország fejlődéséhez. Ezúttal a Bagossy Brothers Company, Illés Fanni paralimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó és Kis-Tóth Ágnes asztrofizikus álltak nagykövetként a program mellé.

"Mindenki ismer a saját szűkebb vagy tágabb környezetében olyan fiatalokat, akik valamilyen területen kiemelkedően tehetségesek. Ahhoz, hogy a tehetségük kibontakozhasson, sok esetben támogató környezetre és olyan szakavatott mentorokra van szükség, akik végigkísérik a tehetségeket fejlődésük útján, akár a nemzetközi sikerekig. A Nemzeti Tehetség Program ösztöndíjakkal, tehetséggondozó projektekkel segíti a kiemelkedő tudással és képességekkel rendelkező fiatalokat, hogy tehetségterületükön a legjobbakká válhassanak" - írta az államtitkár.

Bárki dönthet úgy, hogy személyi jövedelemadója második százalékát a Nemzeti Tehetség Programnak ajánlja fel, ezzel is segítve a jövő tehetségeit. Az adóbevallás során a rendelkező nyilatkozaton a Nemzeti Tehetség Program technikai számát kell feltüntetni, amely 1823 - jelezte. hozzáfűzve, hogy a program indulása óta az adófizetők összesen több mint 19 milliárd forint összegű felajánlást tettek a program céljainak megvalósulása érdekében.

Kísérjük közösen fiataljainkat a tehetség útján! - fogalmazott Hornung Ágnes.

Csökkent a közvetlen külföldi befektetések értéke Romániában

Romániában 5,46 százalékkal csökkent a közvetlen külföldi befektetések értéke az idei első negyedévben éves összevetésben - közölte a Román Nemzeti Bank (BNR) kedden.
2024. 05. 14. 23:30
Megosztás:

Új CEO, Vécsey Balázs a Siemens Mobility Kft. élén

Tapasztalt vezető a közlekedés átalakításáért és fenntarthatóságáért. A Siemens Mobility több mint 135 éve megbízható partner Magyarországon.
2024. 05. 14. 23:00
Megosztás:

Így készíthetsz magadnak mesés mandula körmöket

Kicsi kezekkel és vastagabb ujjakkal rendelkezel? Akkor a picit hosszabb és íveltebb mandula körmök nagyságrendekkel szebbé tehetik a kezeidet, optikailag ugyanis képesek megnyújtani az ujjak hosszát.
2024. 05. 14. 22:30
Megosztás:

Új sport- és kulturális létesítményt adtak át Mélykúton

A sport és a kultúra elválaszthatatlanok és ezt a kapcsolatot fejezi ki a mélykúti központ is, amely egyszerre sportcsarnok és kulturális centrum - jelentette ki a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár az új, több mint ötmilliárd forint állami támogatással épült intézmény átadásán kedden a Bács-Kiskun vármegyei Mélykúton.
2024. 05. 14. 22:30
Megosztás:

Rekordösszegű befektetés várható idén Franciaországba

A hetedik alkalommal megrendezett Choose France elnevezésű rendezvényen mintegy 15 milliárd euró értékben 56 külföldi nagyberuházást jelentettek be, amelyek tízezer új munkahelyet teremtenek - közölte a francia kormány.
2024. 05. 14. 22:00
Megosztás:

Érdemes még időben átnézni a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetet

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített szja-bevallási tervezetet május 21-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni, a teendőket nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni - közölte a NAV kedden az MTI-vel.
2024. 05. 14. 21:30
Megosztás:

Pünkösdkor majdnem annyi az utazó, mint húsvétkor

Pünkösdkor közel annyian utaznak idén, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb, a települések között Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát - közölte kedden közzétett összegzésében a Szallas.hu.
2024. 05. 14. 21:00
Megosztás:

Erősödött a forint

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben kedden kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.
2024. 05. 14. 20:30
Megosztás:

Régi-új szörny a láthatáron

A napokban eléggé visszafogott kereskedést láthattunk, látunk a piacokon. Az ok az újraéledő inflációval kapcsolatos félelem.
2024. 05. 14. 20:00
Megosztás:

Túlnyomórészt pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Túlnyomórészt erősödéssel zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.
2024. 05. 14. 19:30
Megosztás:

Az európai tőzsdei hangulatot követte a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,31 pontos, 0,08 százalékos csökkenéssel, 68 864,24 ponton zárt kedden.
2024. 05. 14. 19:00
Megosztás:

Megérkezett a Dyson első nedves padlótisztítója

A Dyson a mai napon bemutatott új innovációja egy célzottan nedves hatással dolgozó eszköz, ami kombinálja a nedves tisztítást, a mikroszálas hengerekkel történő azonnali feltörlést miközben hatékonyan távolít el minden szennyeződést. A készülék a szennyezett vizet és a szilárd szennyeződéseket elválasztja egymástól az egyszerűbb tartályürítés érdekében. Az 1 literes víztartállyal akár 290 négyzetméter felületet is megtisztíthatunk a Dyson WashG1-el.
2024. 05. 14. 18:30
Megosztás:

Alig nőtt a 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukciós átlaghozama

Hozamemelkedés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
2024. 05. 14. 18:00
Megosztás:

Csökkent az ipari termelés Romániában az első negyedévben

Az első negyedévben a nyers adatok szerint 2,7 százalékkal csökkent az ipari termelés Romániában 2023. azonos időszakához képest - közölte kedden az Országos Statisztikai Intézet (INS).
2024. 05. 14. 17:30
Megosztás:

Állami látogatást tesz Kínában az orosz elnök

Május 16-17-én tesz állami látogatást Kínában Vlagyimir Putyin orosz elnök, hivatali partnere, Hszi Csin-ping meghívására, ez lesz a hivatalba lépése utáni első külföldi útja - közölte kedden a Kreml.
2024. 05. 14. 17:00
Megosztás:

Nagyot ugrott a CEZ nyeresége az első negyedévben

Megugrott a Cseh Energetikai Művek (CEZ) nettó nyeresége az első negyedévben.
2024. 05. 14. 16:30
Megosztás:

A Masterplast nyereséggel zárta az első negyedévben

A Masterplast Nyrt. adózott eredménye az első negyedévben 53 ezer euró volt, szemben az egy évvel korábbi 5,8 millió eurós veszteséggel - közölte az MTI-vel a közép európai régió legnagyobb magyar tulajdonú építőanyag-gyártó vállalata, amely szerint a tavaly végrehajtott hatékonyságjavító intézkedések biztosították a beszűkült piaci viszonyok között is a stabil és eredményes működést.
2024. 05. 14. 16:00
Megosztás:

A BudaPart Gate irodaházban a bérlők a CPI színvonalas szolgáltatásait élvezhetik

A legnagyobb magyarországi irodaportfólióval rendelkező CPI Hungary számos ikonikus irodaházat tulajdonosként üzemeltet, ezek között található a BudaPart Gate is, amely a Lágymányosi öbölben épülő, a 21. század összes vívmányát felvonultató új városnegyed kapujában helyezkedik el. A legmodernebb építészeti és műszaki megoldások egyesülnek a CPI rugalmas, magas vonalú szolgáltatásaival, ahol a dolgozói jóllét és a fenntarthatóság kerül a fókuszba egy páratlan természeti környezetben.
2024. 05. 14. 15:30
Megosztás:

Tartható lesz a Richter kétszámjegyű bevételnövekedési terve

A Richter árfolyamhatástól megtisztítva, továbbra is kétszámjegyű bevételnövekedéssel számol az idén - mondta Orbán Gábor vezérigazgató a vállalat első negyedéves eredményeit értékelő sajtótájékoztatón kedden Budapesten.
2024. 05. 14. 15:30
Megosztás:

Új távlatokat nyithat a rovarpiacon az Agroloop és a Széchenyi István Egyetem együttműködése

A fekete katonalégy lárvákból előállított egészséges állateledel-alapanyagok és szerves talajjavító készítmények a hazai agrárium számos területén hoztak forradalmian új, fenntartható megoldásokat. Az Agroloop és a győri Széchenyi István Egyetem együttműködési szándéknyilatkozatot kötött, amely új kapukat nyithat meg a takarmánycélú rovarpiac előtt. A tudományos kutatásokon túl kölcsönösen támogatják egymást más területeken is: nemcsak hogy közös fenntarthatósági szemléletet alakítanak ki, de az akadémiai szférában keletkezett tudásanyag ipari-agrárgazdálkodási hasznosítása és bővítése is kitűzött cél – jelentették be a megállapodás aláírásán.
2024. 05. 14. 15:00
Megosztás: