Az első fecske faluhelyen

Az első fecske faluhelyen

Magyar Péter Gyulán 2024. április 18-án (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Bár még csak a Békés megyei kampánykörúton van túl Magyar Péter és csapata e sorok írása idején, az összejövetelek, gyűlések hangulatát, az érdeklődők számát (ne feledjük, a helyi Döbrögik által egzisztenciálisan zsarolt, megfélemlített választópolgárok régiójában járunk) látva nyugodtan kijelenthetjük, telitalálat volt a helyszínválasztás. Magyar Péter és stábja nem tud hibázni. Bármihez érnek, bármit kigondolnak, úgy tűnik, működik, menetelésük erőt és magabiztosságot sugall. A közösségi médiás fricskák (Kocsis Máté pezsgőzési szokásai, Lánczi Tamás-csörte, bohócozás) működnek, minden poén üt, Bayer Zsolt mint szorgos söprögető a tizenhatos vonalánál próbál hárítani minden ostromot.

Az EP-lista innovatív módon történő összeállítása csak hab a tortán, az ember szája tátva marad, hogy az euró tízezrekben fuldokló örökös brüsszelitákon, Deutsch Tamáson, Gál Kingán kívül is van élet. A propaganda szorulásig erőlködik, de nem talál fogást a csapaton és vezetőjén, számukra rémálom a tömegben nyilatkozók tarka sokasága, némelyek ragyogó szemmel, látható rajongással simogatják az új reménységet, kolbászt ajándékozva neki, szelfit kérve tőle. Nos, ezt a mágikus szimpátiát kellene az állami propagandának valahogyan eliminálni, de nem megy, kazalnyi forint elégetése árán sem. A nemzeti színűre festett furgon eközben járja a vidéket, minden településen pöffent egyet Rogán kerekre nyílt retinájába, ő és a Fidesz pedig újabb és újabb idétlen gigantposzterekkel lohol az események után – ilyet is ritkán látunk.

A teljes cikket elolvashatja Plusz előfizetésünkkel, vagy a Magyar Hang hetilap május 2-ig kapható 2024/17. számában. Országjáró riportok, interjúk, elemzések, véleménycikkek, reklámmentes olvasás – ezeket kínálja a Magyar Hang Plusz!

Olvassa el a teljes cikket online, Magyar Hang Plusz előfizetéssel! Egy hónap csak 1690 forint!

Előfizetek
Már előfizettem, belépek Beléptem, elolvasom a cikket!