Magyar Péter: Sok mindent szeretnék, csak azt nem, hogy Lázár miniszterelnök legyen

Magyar Péter: Sok mindent szeretnék, csak azt nem, hogy Lázár miniszterelnök legyen

Magyar Péter (Fotó: Magyar Hang/Végh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Nem terveztünk puccsot Lázár Jánossal, sok mindent szeretnék, csak azt nem, hogy Lázár János legyen az ország miniszterelnöke, de láthatóan ügyesen helyezkedik, és kivár, hogy mi fog történni” – ezt válaszolta Magyar Péter a Puzsér Róbert által bedobott összeesküvés-elméletre, mely szerint Lázár János rövid távon vele puccsolja Rogán Antalt, hosszabb távon Orbán Viktort.

A párbeszéd a szombati Hard Talk Puzsér Róberttel eseményen hangzott el az Index tudósítása szerint. Három órán át beszélgettek Kóczián Péter moderálása mellett. A Telex beszámolója szerint Magyar azt is mondta, hogy azt viszont érdemes megnézni, hogy kommunikál Lázár: míg a propagandamédia balliberálisnak, pszichopatának, nőverőnek titulálja Magyart, addig Lázár szerinte „nem ezt mondta, hanem azt, hogy ő nem tud rosszat mondani” Magyarra. Azt is elmesélte, hogy kiábrándította, amikor egy asztalnál ült Rogánnal és Orbánnal, de azt végül nem mondta el, miket hallott. A Fidesz propagandájáról kezdi azt gondolni, hogy nagyon „bénák és annyira nem veszik észre, hogy kontraproduktív, amit csinálnak”. Amióta a kormány ellen fordult, úgy érzi, a Fidesz „minden nap egyre megerősít abban, hogy jó döntés volt kilépnie”.

Magyar Péter arról is beszélt, hogy abban bízik, hogy ő elindított egy folyamatot, de egyszer visszavonul majd és addigra lesz „sok más Magyar Péter”. Azt látja, a mostani helyzet „inspiráló, és mi közösen történelmet írunk. Lehet, hogy én ennek a történelemnek a közepén vagy a végén már nem leszek ott, de lesz több száz új Kőmíves Kelemen, aki új hazát épít” – fogalmazott. Szerinte nem azért lépett be az EU-ba Magyarország, hogy „a belpolitikai vitáinkat Brüsszelben oldják meg. Hozzátette: „Nem hiszek abban, hogy Brüsszel fogja helyettük Orbán Viktort leváltani.”