Akár egy szaftos sültet készítesz, akár valami édes finomság kerül ki a konyhádból, a sütőd jó szolgálatot tehet neked. De ahogyan koszos edényben sem állnál neki főzni, úgy a sütődnek is tisztának és higiénikusnak kell lennie. A nehéz hozzáférhetőség és a makacs szennyeződések miatt persze nem olyan könnyű csillogó-villogó állapotban tartani ezt a berendezést, de adunk néhány tippet, hogy könnyebb legyen a feladat!
1/4 Így tisztítsd meg a sütő belsejét
A makacs szennyeződések eltávolításhoz a hagyományos, kereskedelmi forgalomban kapható sütőtisztító is jó választás, de dolgozhatsz környezetbarát, házi tisztítószerekkel is.
Szükséges anyagok: szódabikarbóna, ecet, mikroszálas kendő, sütőtisztító szer (ha szeretnél ilyet használni), gumikesztyű és védőszemüveg, ha szeretnéd
A sütő megtisztításához a sütő legyen kikapcsolt állapotban, és teljesen hideg. A sütő fűtőelemeit, vezetékeit és termosztátját takard le alufóliával. Akár szódabikarbónával és ecettel, akár kereskedelmi tisztítószerrel dolgozol, a szennyeződések eltávolítása után mindig alaposan töröld át a sütő belsejét tiszta vízbe mártott kendővel is, akár több körben is, ha erre szükség van.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!